主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 感情台內。

有關解封部份帳號之事宜

早前收到各會員反映一些朋友的帳號可能因誤會導致被封,CEO與管理員團隊商討後,重新審核並決定解封部分只輕微觸犯版規、懷疑被駭的帳號。所有可得到解封的帳號(包括登入電郵及備用電郵)將會收到我們發出的通知,如有用戶收到電郵而未能正常重新登入,可以到「聯絡我們」(http://forum8.hkgolden.com/contactus.aspx)提供你用作註冊的電郵地址、後備電郵地址予我們跟進。

香港高登討論區管理員團隊
精選文章
跳至第

發起人
[正經] 聖若瑟英文中學舊址正式關閉
164 個回應
Hi上到去唔比踢波真係好向左走向右走ON勁#ngx#

西瓜波都唔俾 ? [yipes]

Hi上到去唔比踢波真係好向左走向右走ON勁#ngx#

西瓜波都唔俾 ? [yipes]

好似話個圍欄唔夠高
驚踢出馬路

計埋小學讀左11年[:~(x]

Hi向左走向右走你
我又係喎

小學六年中學五年,我相信好多係讀埋中七呢!我就十一年,之後去澳洲lu,又有邊位完成十三年成為真正josephian呢? 揮揮手吧#bye#

我唔要13年
12年夠喇[:Dx]

難忘既事實在太多

唔知欣欣炸薯條d油幾廿年來換過未?
唔知龍泉d骨腩飯有冇加價?
唔知華生既汽水仲有冇加水喉水?
西瓜波而家幾錢個?

記得以前lunch12:15分一到,我地就踢波踢到1:30先Stop la
一個籃球場,十幾個西瓜波,四五個籃球,百幾二百人一齊踢波打波
都唔知果陣我地有幾多個西瓜波俾人踢左出去觀塘道

有幾多低form仔俾高form人"hup"

不過都好,呢d先係成長!#yup# #yup#

老老SevenSeven
有冇相或者片先?
聽老一輩講就聽得多
但未見識過
想見識見識#hoho#

難忘既事實在太多

西瓜波而家幾錢個?

記得以前lunch12:15分一到,我地就踢波踢到1:30先Stop la
一個籃球場,十幾個西瓜波,四五個籃球,百幾二百人一齊踢波打波

龍泉有無加價?
龍泉執左啦好似[:~(x]

唔係,仲0係度!

龍泉一早執左了(今年6月左右)

估唔到龍泉真係執左
自膠:o)

低form時最記得陳校長一句:「st joe仔俾人(越南仔)打,一定要還手!」
全場千幾個學生即時歡呼!我諗而家st joe都真係冇呢d spirit睇!
只係得番小紅姐迫人唱新青歌,個個搞到好似紅衛兵咁!

願聞其詳[?_?x]

個硬膠鐘爛屍仲有無做埋d乞勁人憎既野啊? 我去左外國唔知 ><

難忘既事實在太多

西瓜波而家幾錢個?

老老SevenSeven
有冇相或者片先?
聽老一輩講就聽得多
但未見識過
想見識見識#hoho#

以前邊有而家咁方便又手機又相機....以前帶少少貴D既野都怕俾人偷,又驚俾人收

難忘既事實在太多

西瓜波而家幾錢個?

龍泉有無加價?
龍泉執左啦好似[:~(x]

唔係,仲0係度!

龍泉一早執左了(今年6月左右)

估唔到龍泉真係執左
自膠:o)

低form時最記得陳校長一句:「st joe仔俾人(越南仔)打,一定要還手!」
全場千幾個學生即時歡呼!我諗而家st joe都真係冇呢d spirit睇!
只係得番小紅姐迫人唱新青歌,個個搞到好似紅衛兵咁!

願聞其詳[?_?x]

以前啟業村隔離即而家明愛向晴軒果度,係難民營
有好多時有好多ST JOE仔去啟業打波,俾越南仔搞
陳江潮校長知道之後,就0係早會果度咁講囉

#hohox#

[369]

搬去邊[???x]
就係佐敦谷[?_?x]

搬去邊[???x]
就係佐敦谷[?_?x]

#yupx#

港島stjoe仔已grad#bye# #bye#
有一日無意中知道陳偉霆讀九龍stjoe,即鬧:暗戀你陳偉霆咪攪臭我地喇沙會個名
大家一齊發揮喇沙會槍口永遠對外既精神#adore#

搬去邊[???x]
就係佐敦谷[?_?x]

#yupx#

彩天原來就係同性joe爭輸左

港島stjoe仔已grad#bye# #bye#
有一日無意中知道陳偉霆讀九龍stjoe,即鬧:暗戀你陳偉霆咪攪臭我地喇沙會個名
大家一齊發揮喇沙會槍口永遠對外既精神#adore#

而我不知道陳偉霆是誰:)

搬去邊[???x]
就係佐敦谷[?_?x]

#yupx#

彩天原來就係同性joe爭輸左

係咩,唔係同文理?

只讀過小學,
唔知陳校長e+點呢[O:-)x]

估唔到高登都咁幾校友 [:-(x] [:-(x] [:-(x]

只讀過小學,

你講陳德鴻校長?

只讀過小學,

你講陳德鴻校長?

唔知你地識唔識得郭芸老師,我讀果陣佢係我六年級既班主任,果時佢仲係訓導主任
而家佢已經係校長喇

陳德鴻校長已經冇做好耐喇...

[:Ox] [:Ox]

張相好正!呢條橋我廿年前幾乎日日行,行足七年!

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Choi_Shek_Lane_191210.JPG[/img]

最後一張合照lu,昔日中小學一里之隔的合照遂不復再。#byex#

#bye#

如題。

新校址本人還未到過。作為「九龍st joe」仔,我相信絕大多數校友跟我一樣,都對著母校有深刻的感情。當然,母校並不能跟「對面海st. joe」爭一日長短,但是離開母校已有十多年,我依舊會跟每一個人驕傲地說:「我係九龍st joe仔!」

舊校舍已有數十年歷史。如外人在觀塘道觀望其外觀,還以為這是一座城堡。可能就是這個關係吧,令我們一眾學生能夠有一種比其他學校沒有的獨特情懷。

除舊迎新,在所難免。日後要回望童時的回憶,就只能在我及一眾中學好友的回憶當中,淺談出來,深刻回憶,開懷大笑....
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/e–e‹¥c‘Ÿe‹±a–‡a﹐-a-﹐

哦Hi, 我重以為港島聖JO

如題。

新校址本人還未到過。作為「九龍st joe」仔,我相信絕大多數校友跟我一樣,都對著母校有深刻的感情。當然,母校並不能跟「對面海st. joe」爭一日長短,但是離開母校已有十多年,我依舊會跟每一個人驕傲地說:「我係九龍st joe仔!」

舊校舍已有數十年歷史。如外人在觀塘道觀望其外觀,還以為這是一座城堡。可能就是這個關係吧,令我們一眾學生能夠有一種比其他學校沒有的獨特情懷。

除舊迎新,在所難免。日後要回望童時的回憶,就只能在我及一眾中學好友的回憶當中,淺談出來,深刻回憶,開懷大笑....
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/e–e‹¥c‘Ÿe‹±a–‡a﹐-a-﹐

哦Hi, 我重以為港島聖JO

請睇清楚,係聖若瑟英文中學,唔係聖若瑟書院
如果閣下係對面海st joe仔既,唔該自膠

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 20/1/2019 15:43
今天貼文總數: 472 | 累積文章數目: 6,455,391

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺