主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式-關]  [懷舊模式-開]  [Youtube 預覽-關]
[大字型]  [小字型]

您現在聚腳在  時事台內。

奧比斯 ‧ 光大控股盲俠行2017

話o甘快又一年!各位熱血o既巴打絲打盲俠行又殺到啦!仲記得舊年個活動因為天雨關係最後要被迫取消,真係慘慘豬!所以既然大家都餓o左成年,大家係咪好心急,想知道今年會有咩special?今年奧比斯盲俠行將會o係月圓之夜12月2號夜晚舉行,呼籲大家齊齊著上黑白橫間服飾,旺角花墟起步,西貢碼頭止步,大家仲會利用手機app接受連串橫行任務,似乎真係有o的special喎!仲有各位如果大家曾經參加過盲俠行,嫌6、7個鐘完成20公里太慢太冇激情,大家可以試o下今年全新組別「超級盲俠行Super Moonwalkers」,用3個鐘之內衝出全程20km逃亡路線,快人一步目標達到。各位,機會係唔會等人,快o的click一click,睇下活動詳情啦!

盲俠行 2017活動詳情 ......
跳至第

發起人
【女子桌球】苦戰9小時成功翻盤 吳安儀重奪世界冠軍
84個回應
【女子桌球世界賽】苦戰9小時成功翻盤 吳安儀重奪世界冠軍

[img]https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/ngonyee_snooker_20170319_02-1_zJ21s_1200x0.jpg[/img]

【體路專訊】吳安儀揚威獅城重登世界之巔!這位26歲港產「四眼Cue后」勢不可擋,周日(19日)於新加坡舉行的WLBSA世界女子桌球賽繼四強反勝「宿敵」伊雲絲後,休息不足1小時即上戰場,與印度的Vidya Pillai合演「亞洲對決」,最終吳安儀苦戰逾9小時再演逆轉好戲,在落後2:4劣勢下成功翻盤,以6:5獲勝封后,繼2015年後第二度登上世界冠軍后座。

世界排名第2位的吳安儀較早前與伊雲絲打足9局,並在決勝局落後61度劣勢下神奇反勝,令連續4年勇闖決賽的她帶來極大鼓舞,不過激戰後不足一句鐘即要上陣爭標,對「四眼妹」體力及意志構成極大考驗,面對首次打入決賽的Vidya Pillai,吳安儀開局即連下兩城62:16、74:31,領先2:0。不過Vidya Pillai站穩陣腳後找回手感,一口氣追回兩局72:41、61:2,72:32,反超前3:2完結上半場。
[img]http://i1.wp.com/sportsroad.hk/wp-content/uploads/2017/03/ngonyee_snooker_20170319_02.jpg[/img]

經小休後,「安儀」再輸一局29:66,落後至2:4,形勢告急,猶幸她及時回勇,又一次發揮凌勵後勁,連贏3局66:43、70:59、53:1,反超前5:4取得Match point。第10局卻在領前大好形勢下被Vidya Pillai「清枱」反勝56:49,追至5:5平手把比賽帶入決勝局。吳安儀在第11局頂住巨大壓力,憑較佳把握驚險拿下66:56,總局數以6:5高奏凱歌,3年內兩奪捧走世界冠軍獎盃。

近4屆世界賽中擸走兩冠(2015、2017年)兩亞(2014、2016年)的「四眼Cue后」周一(20日)下午自新加坡凱旋,翌日(21日)晚上出席香港傑出運動員選舉頒獎禮。

https://thestandnews.com/sport/%E5%A5%B3%E5%AD%90%E6%A1%8C%E7%90%83%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%B3%BD-%E8%8B%A6%E6%88%B09%E5%B0%8F%E6%99%82%E6%88%90%E5%8A%9F%E7%BF%BB%E7%9B%A4-%E5%90%B3%E5%AE%89%E5%84%80%E9%87%8D%E5%A5%AA%E4%B8%96%E7%95%8C%E5%86%A0%E8%BB%8D/

#good2#59  #bad#20 
標籤:
香港打桌球真係好勁

佢就真係世界第一啦,見到曹星如俾人吹捧就戥佢唔抵

恭喜

如果有個鐘意篤波既女朋友都咪話唔開心,可以上波樓拍拖

先唔講勝負
喺咁大壓力下支持9粒鐘木一身已經好勁

無計啦,桌球又冇得簡對手既,焗住要將真係世界最多果d打晒佢

九粒鐘

好波

等睇579出黎抽水支持香港運動員

恭喜

如果有個鐘意篤波既女朋友都咪話唔開心,可以上波樓拍拖

你中意比人SM架

人地一cue 147
問你點追

四眼CUE后 勁

香港打桌球真係好勁

但香港D桌球會買少見少呀

世界第一,就在今天

波樓好雜架,又多黑社會,香港人點會支持

先唔講勝負
係咁大壓力下支持9粒鐘木一身已經好勁

唔好講咩
企係度九個鐘已經好累

香港打桌球真係好勁

但香港D桌球會買少見少呀

大細球會舊球會全部都要執

其實桌球有無必要分男女

先唔講勝負
係咁大壓力下支持9粒鐘木一身已經好勁

唔好講咩
企係度九個鐘已經好累

全程企應該個零鐘就打完

打完9粒鐘休息1個鐘又接住打9粒鐘

o係灣仔見過佢
真人幾正

其實桌球有無必要分男女

39局20勝, 女人掂唔掂

等睇579出黎抽水支持香港運動員

你講薯片攞曹星如出黎抽水?
你講得好岩, 講抽運動員水, 薯片真係no1

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 25/9/2017 10:22
今天貼文總數: 473 | 累積文章數目: 6,237,179

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺