主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 上班台內。

請大家務必定期更改密碼

有見近日有會員懷疑自己帳號被盜用,我們在此向大家呼籲,為保安理由請定期更改密碼,並要為電腦安裝最新的網絡保安軟件,如無必要亦請不要在不屬於自己的電腦登入任何需要密碼的網站,謝謝各位。

香港高登管理員團隊
精選文章
跳至第

發起人
究竟一個HR有幾拎痴線先可以咁
101 個回應
宗笙

Member
wts叫我1點見工

上到去,個HR竟然去拎左食飯,reception仲話邊有可能1點見工

我心諗Hi勁你,唔通wts寫既時間1300唔係下晝一點咁解?:o)

之後叫我2點再上去

ok算,1個鐘後返黎

HiHi夠拎膽死同我講個HR仲食緊飯:o)

如是者又等拎左差唔多半個鐘

終於等到佢返黎,一望個樣,完完全全係閪口閪面對住你咁款

見工明明所有野填晒FORM

都可以問返我轉頭,係問到我忍唔住同佢講「其實我寫低晒」

呀大姐,想問下你訓拎醒未,過往工作履歷年份日子寫得清清楚楚都仲要反問我幾次

中間野仲傻豬到我都費拎事講

最拎精景既係,講完一輪問我O唔OK

我答「嗯,都還OK」

佢竟然問我「點為止還OK?」

我「即係都可以接受咁解」

佢「都?點樣都法?」(類似咁反問)

嘩Hi你我個腦真係當堂hand機,同我玩禪問答呀而家?:o)

唔拎知仲以為同個哲學系教授研究緊乜拎野存在主義:o)

我想講,我唔拎知你係咪俾人催返黎見我定以為我睇錯時間累到你點好樣點好樣

唔該你唔好咁拎痴線啦Hi[sosad] [sosad] [sosad]

#good2#58    #bad#2  
標籤:
以前都試過,叫我9am 去見工,無人應門。
等到9:30am 先有人返黎。

間野叫chxxkpoxxt

仲叫我等second in

in佢老味:o)

[sosad]

咁都忍 Hi勁佢啦

[sosad]

老實講啲人話hr死全家

我開始認同:o)

咁都忍 Hi勁佢啦

收尾我語氣都重左,佢應該get到咩料

最唔gur係晒我時間,特登請sl去見,結果係咁,Hi勁個臭閪:o)

xxecxxxinx??
真係李嘉欣囉

HR大多數都弱智架

無誠信無紀律既公司狗都唔Hi

HR大多數都弱智架

不能認同更多呀Hi!!!:~( :~(

做得hr都係極品嫁啦xx(
特別係中女

試過見16:00,但等到18:30先有得見,見完就算佢出offer都唔會做,谷鬼氣。

心理唔平衡,要展示權力

等成個半鐘,你痴線D#adore#

特別係中女

喂Hi 你話我遲到又串SevenSeven你閪我面就正常姐

而家乜向左走向右走都唔係喎

我想湯開佢個腦研究下點解佢可以咁向左走向右走閪:o)

得罪講句
一份工係由HR去見既話,唔做乜罷

請左sl,1點上去填左form先同我講個hr去左食屎

咁點,唔通我話唔見份工走向左走向右走左去咩:-(

[sosad]

試過見16:00,但等到18:30先有得見,見完就算佢出offer都唔會做,谷鬼氣。

老實講憑佢開頭好閪既語氣同我講我已經覺得唔會請

唉,當出去行街:o)

心理唔平衡,要展示權力

見佢急急腳返我覺得應該有人催佢返黎in我[sosad] [sosad] :o) :o)

得罪講句
一份工係由HR去見既話,唔做乜罷

何出此言?

請左sl,1點上去填左form先同我講個hr去左食屎

咁點,唔通我話唔見份工走向左走向右走左去咩:-(

哂自己時間 比著我話有事要走先唔Sevenin
做人最緊要有骨氣 有D HR 真係唔向左走向右走用腦去做野
佢唔尊重人時你亦唔洗尊重佢

咪係
大大聲Hi勁佢浪費人力資源

特別係中女

喂Hi 你話我遲到又串SevenSeven你閪我面就正常姐

而家乜向左走向右走都唔係喎

我想湯開佢個腦研究下點解佢可以咁向左走向右走閪:o)

你阻佢食lunch呀xx(
你估佢真心想請你咩
是但搵幾個人黎in 扮忙咋xx(

HiSeven佢啦,hr咋ma
驚閪

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 10/12/2018 11:03
今天貼文總數: 439 | 累積文章數目: 6,440,066

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺