主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 時事台內。

與時並進 重新出發

接手高登CEO至今已經有八年,一開始知道要代表高登出席唔同場合,都擔心會俾人起底,但最後決定豁出去以真面目示人。記得上任唔夠一年,就遇到高登歷年o黎最嚴重o既事件 — — 被告誹謗。最初我以為對方只係「嚇o下大家」,殊不知官司一打就打o左五年,最後打到上終審法院至告一段落。當時所受o既壓力大到難以形容,幸好得到好多會員o既支持,甚至有會員自發希望o係財政上給予支持,至今我仍然非常感激。不過,就呢單訴訟我o地花費o左超過7位數字o既律師費同賠償,換o黎法律上清晰釐定討論區要為會員發言負上o既責任。

除o左經常要處理關於誹謗問題o既律師信,高登最常要面對o既就係網絡攻擊問題。其實我o地一直有為伺服器作軟硬件上o既更新,奈何網絡攻擊o既「攻勢」日益增強同頻密,唔少時候大家鬧緊我o地Server超慢,背後其實都係因為伺服器受緊唔同程度o既攻擊,唔單只程式員要用大部分時間o黎處理相關問題,我自己有時都要半夜起身,甚至身處外地時都要處理。面對呢o的攻擊,我覺得冇可能每次都同大家講,否則有o的敏感時間每日要出十次八次公告,大家可能睇到麻木。 ......
精選文章

跳至第

發起人
對於達哥"疑似收錢打機一事 有感
888 個回應
小性奴大世界

Member
筆者問達哥,有這麼龐大的觀眾群,有沒有想過用來賺錢變做自己的事業?他坦言商業化後就會變質,所以沒有這個想法。
以上內容轉自 http://unwire.hk/2014/06/05/tak-gor/people-interview/ppl_interview/

達哥 玩咩game的確唔需要任何人過問,
唔需要向任何人交代,
只係 我覺得今次對達哥好失望。
敢問各位達粉, 達哥今次 算唔算自打咀巴?
[img]http://holland.pk/sv49gi28[/img]

瓊姐 收左人地隻錶幫人賣廣告 都俾人Hi到飛起,
仲話佢唔講明 係收左利益 而扮自己買左 仲sell人買
咁 今次達哥 疑似收受利益而玩呢隻game,
點解 反而達粉會話 「唔鐘意咪唔好睇囉」「達哥有收錢 你唔抵得呀?」
p.s 以上「」內容出自 達粉係chatroom世界大戰既內容

同一樣既事, 得出唔同既結果[sosad]
如果各位仲係覺得達哥岩既話,
咁 曾陰權貪污俾人告 , 689果5000萬反而無事 都一樣好正常呀
點解你地又唔支持689呀?
又唔見你地講「唔鐘意咪離開香港囉?」
「689有錢收 你唔抵得呀?」

真理只會越辯越明,
我係到只係想指出,
今時今日既達哥 好似已經自打嘴巴,
認真,見住達哥玩呢隻game 好失望。

利申: 達粉:-(
達哥,希望你可以變返以前果個達哥:~(

#good2#247    #bad#101  
Stop la啦達哥以前唔收錢陪左你咁向左走向右走耐
為自己打算下唔向左走向右走得???
食屎狗樓主盲反今天xx(

Hi好狗

咁689做行政會議咁多年, 依家為自己打算下唔向左走向右走得???:o)
高登仔質素都每況越下

打last of us咪又係收錢,咁又點姐

達哥讀過下書係醒目仔來 #good#

果D粉絲就[sosad] [sosad]

商業化一定係壞事?

只可以講 達哥今次冇得拆

咁689做行政會議咁多年, 依家為自己打算下唔向左走向右走得???:o)
高登仔質素都每況越下

689有人工,達哥打機有無人工?
我覺得賺少少無咩所謂

達哥否認左自己有收廣告費?

原來唔係一路都係咖咩???
果d新game佢真金白銀買咖?

利申:無睇

唔該
唔好再用達哥比喻TVB丫689個Dxx(
類比錯晒

下面個留言[sosad]

倒米達[sosad]

商業化一定係壞事?

筆者問達哥,有這麼龐大的觀眾群,有沒有想過用來賺錢變做自己的事業?他坦言商業化後就會變質,所以沒有這個想法。
以上內容轉自 http://unwire.hk/2014/06/05/tak-gor/people-interview/ppl_interview/

你問我 想我點答你? 想知咪問達哥囉

本身選擇玩咩GAME都係達哥選擇開嫁啦(好似得一兩次唔係)

班Hi Hi恰大波瓊xx(

呢隻GAME本身就係達哥自己既選擇
玩有咩問題?

11:43Underground_dv: 我玩咩我都會有考慮
11:43Underground_dv: 好似thief
11:43Underground_dv: 我like都會玩
11:43Underground_dv: 死都會玩埋佢

你做乜咁唔想佢收錢姐, 其實最重要佢玩得好睇, 搞笑, 佢收唔收錢同我有向左走向右走關係咩,
你呢D人真係惡向左走向右走過共產黨, 不過佢新轉呢隻game又真係傻的嗎嘅xx(

我覺得要一早講出黎
依家問題係佢冇講明係廣告game而xbox 有講到

講真係廣告game講出黎比大家自己揀睇唔睇,而唔係諗住暪天過海,

我都明日日自己9up 兩個鐘係好向左走向右走難,但係都要講清講楚,唔好當兄弟水魚

講真商業化真係遲早事
班友話唔想睇就唔好睇都係事實(我相信小學#cn# 佔多數)
所以我選擇左唔會睇10:30後
只係聽9:30-10:30算

打機唔駛買game呀? 人地game廠唔駛搵食呀? 達哥唔駛食飯呀?
依家比你stream住黎打, 同製片商放戲上youtube有咩分別呀
你一毫子都唔駛比, 白賺人地game廠既汗水, 達哥既力水同口水呀

sunset overdrive隻game有咩問題先? 你親身玩過? 你唔玩下又知垃圾?
你可以唔鐘意microsoft, 唔鐘意xbox, 唔鐘意ie, 唔鐘意win8, but so what?
人地大公司肯比錢宣傳自已既product, 好過某某公司請埋D打手做文章

大佬 人地689 果D係有人工收
達哥開台係為興趣
你估日日開台2個鍾收返少少好過份咩?
同埋達哥玩隻GAME 係冇hard sell 過叫人買
佢都係自己玩 仲成日罵隻game

:-(

收錢大大方方好冇[sosad] 唔好側側膊扮隨意轉game
十點半大方d講, ' 拿依家我要宣傳依個game喇, 我屋企都要交水費既, 大家唔鍾意都睇住一晚先 '
咁觀眾唔想俾你用黎搵錢都可以趁早轉台啦[sosad] [sosad]

不嬲都係咁

外國都係咁

轉玩winning已經係收錢啦[sosad]

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 19/6/2019 12:50
今天貼文總數: 762 | 累積文章數目: 6,517,070

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺