主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 時事台內。

與時並進 重新出發

接手高登CEO至今已經有八年,一開始知道要代表高登出席唔同場合,都擔心會俾人起底,但最後決定豁出去以真面目示人。記得上任唔夠一年,就遇到高登歷年o黎最嚴重o既事件 — — 被告誹謗。最初我以為對方只係「嚇o下大家」,殊不知官司一打就打o左五年,最後打到上終審法院至告一段落。當時所受o既壓力大到難以形容,幸好得到好多會員o既支持,甚至有會員自發希望o係財政上給予支持,至今我仍然非常感激。不過,就呢單訴訟我o地花費o左超過7位數字o既律師費同賠償,換o黎法律上清晰釐定討論區要為會員發言負上o既責任。

除o左經常要處理關於誹謗問題o既律師信,高登最常要面對o既就係網絡攻擊問題。其實我o地一直有為伺服器作軟硬件上o既更新,奈何網絡攻擊o既「攻勢」日益增強同頻密,唔少時候大家鬧緊我o地Server超慢,背後其實都係因為伺服器受緊唔同程度o既攻擊,唔單只程式員要用大部分時間o黎處理相關問題,我自己有時都要半夜起身,甚至身處外地時都要處理。面對呢o的攻擊,我覺得冇可能每次都同大家講,否則有o的敏感時間每日要出十次八次公告,大家可能睇到麻木。 ......
精選文章

跳至第

發起人
[46秒KO]「點穴大師」鼻樑被徐曉東打斷落敗
193 個回應
徐曉東不嬲都講係玩業餘MMA
樓上話徐曉東嗰班不如諗下點解業餘都打得贏班大師啦[sosad]

邊個係大師,全部無人識。臨記黎架咋。打假使鬼MMA打,内行一睇就知龍與鳳。

:o)

真正既武術大師唔出手係常識吧#yup#

啱啱上微博搵,原來個咩田野嗰晚都有打,打跆拳道,俾人一腳ban到跪低,有片之餘仲有幾篇賽前訪問,我唔信咁都叫無人識[sosad]

但其實我都覺得翻花舞袖 有d道理
當然我唔認同支那武術有所謂大師啦, 係既都係觀賞用多過實際
但冇理由班"大師"會同你癲, 搵食架大佬, 俾你皺皮仲點出黎撈?
唔熟支那野, 有冇人search下佢d對手係咪真係"武術大師",定只係老臨?[sosad]

我記得個時講曹星如個時,有巴打講過有d MMA選手係會收錢比人刷分O:-)

徐曉東不嬲都講係玩業餘MMA
樓上話徐曉東嗰班不如諗下點解業餘都打得贏班大師啦[sosad]

邊個係大師,全部無人識。臨記黎架咋。打假使鬼MMA打,内行一睇就知龍與鳳。

:o)

真正既武術大師唔出手係常識吧#yup#

啱啱上微博搵,原來個咩田野嗰晚都有打,打跆拳道,俾人一腳ban到跪低,有片之餘仲有幾篇賽前訪問,我唔信咁都叫無人識[sosad]

但其實我都覺得翻花舞袖 有d道理
當然我唔認同支那武術有所謂大師啦, 係既都係觀賞用多過實際
但冇理由班"大師"會同你癲, 搵食架大佬, 俾你皺皮仲點出黎撈?
唔熟支那野, 有冇人search下佢d對手係咪真係"武術大師",定只係老臨?[sosad]

我記得個時講曹星如個時,有巴打講過有d MMA選手係會收錢比人刷分O:-)

徐曉東十字韌帶撕裂仲拎左大陸個9級傷殘證
唔係造假點夠人打#good#

記得以前有條超級舊嘅片
兩個武術大師互相挑機
表面就講到武功蓋世咁
但一上擂台就打爛仔交
講旁述仲要吹到場賽事幾精彩
唔講我仲以為華山論劍

記得以前有條超級舊嘅片
兩個武術大師互相挑機
表面就講到武功蓋世咁
但一上擂台就打爛仔交
唔講我仲以為華山論劍

[img]https://upload.cc/i1/2019/05/20/O1i80y.png[/img]

記得以前有條超級舊嘅片
兩個武術大師互相挑機
表面就講到武功蓋世咁
但一上擂台就打爛仔交
唔講我仲以為華山論劍

[img]https://upload.cc/i1/2019/05/20/O1i80y.png[/img]

第二頁有人貼左

咩事咁躁?平時佢玩玩下咁ko人喎

我被點穴大師點中笑穴

垃圾,係真就點死穴啦xx(

除左雷雷叫上過央視之外

其他大師真係聞所未聞
我諗佢地未上擂台前都根本無人識

反而打完之後仲出名[sosad] [sosad]

點穴大師其實點開粉穴:)

聽老人家講過個古仔, 黃飛鴻最後娶o既老婆, 莫桂蘭晚年黎左香港
有次響街市同個咕喱嘈交, 個咕喱作狀想用支擔挑打佢, 莫桂蘭單手一下就練爆左支擔挑

以前國術都仲有真材實料o既, 不過都成百年前o既事...

一百年前未有文革
中國武術屬于文化聚集
xx(

中國啲拳擊、武術奧運冠軍夠唔夠揪?

咁仲係傳統武術咩?你係咪唔識分?

除左雷雷叫上過央視之外

其他大師真係聞所未聞
我諗佢地未上擂台前都根本無人識

反而打完之後仲出名[sosad] [sosad]

個個都識得,就唔叫「隱世高手」啦[slick] [slick]

無人覺得徐曉冬自己先係炒作個下好笑。佢係掂就走去打返MMA啦。
打埋曬d二打六。

係人地踢佢館喎
佢話國術係假
班大師走去挑人機
輕鬆錢點解唔賺:o)

邊個理你係咪炒作,重點係國術打假:)

他主要是打假,不是要成為mma最強,以他的歲數,已經過了比賽最有利年紀。

無人覺得徐曉冬自己先係炒作個下好笑。佢係掂就走去打返MMA啦。
打埋曬d二打六。

Hi 你都傻的嗎9嘅,人地打假姐,有話過自己宇宙最強咩? 唔通要打贏Mayweather先有資格踢爆應肚即飛?:o)

Auntie條咁既乜替點穴大師分分鐘我地都可以打贏佢 [sosad] [369]

其實國術依味野
係大陸官方同體委都知道係流料
不過政治同文化需要,就無點打擊啦
好多大師,都係政協人大,有利益俾土共。

話說80年代,大陸官方推行散打
果時散打未成熟,未有系統
選手相比國際博擊都係2-3流水平

官方就組織全國傳統門派國術,大師
去同第一代散打選手過招
結果啦,班傳統大師大仙,
俾散打橫掃無還手之力。
所謂傳武價值,連健康體操都不如
咩最強真實戰8極,形意
都只係圍堆自high,打普通人咪勁囉
同專業現代博擊選手打,真係食屎

大師不忍心點落曉東既死穴度,如果唔係佢10秒內必然暴斃O:-)

「點穴大師」

雙手又唔係打又唔係防守,

唔知佢做乜:o)

「點穴大師」

雙手又唔係打又唔係防守,

唔知佢做乜:o)

儲緊力發六脈神劍點死徐曉東
但徐曉東唔等佢就cut技

Hi 你乜Seven大師,衰向左走向右走過爛仔交

垃圾,係真就點死穴啦xx(

「點穴大師」其實差d就點中死穴, 反敗為勝

做show

聽老人家講過個古仔, 黃飛鴻最後娶o既老婆, 莫桂蘭晚年黎左香港
有次響街市同個咕喱嘈交, 個咕喱作狀想用支擔挑打佢, 莫桂蘭單手一下就練爆左支擔挑

一百年前未有文革
中國武術屬于文化聚集
xx(

文革禁武,只准喺體育學院玩faak faak聲嘅「武術」表演。之後中國一切功夫都係得啖笑。

一百年前未有文革
中國武術屬于文化聚集
xx(

文革禁武,只准喺體育學院玩faak faak聲嘅「武術」表演。之後中國一切功夫都係得啖笑。

傳膠士幾時用陳雲教既華夏武術KO徐曉東
光復華夏武術威名?:)

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 27/6/2019 19:18
今天貼文總數: 683 | 累積文章數目: 6,520,689

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺