主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 時事台內。

將已解封的舊帳戶升級高級會員

我們上年12月曾解封部分只輕微觸犯版規或懷疑被駭的帳戶,但有會員反映一些於2009年前登記的舊帳戶在解封後未有自動升級為高級會員,現在我們已將該批帳戶升級,謝謝。
精選文章

跳至第

發起人
[46秒KO]「點穴大師」鼻樑被徐曉東打斷落敗
193 個回應
聽老人家講過個古仔, 黃飛鴻最後娶o既老婆, 莫桂蘭晚年黎左香港
有次響街市同個咕喱嘈交, 個咕喱作狀想用支擔挑打佢, 莫桂蘭單手一下就練爆左支擔挑

以前國術都仲有真材實料o既, 不過都成百年前o既事...

呢D古仔九成九出現係互聯網同可以影相既手機以前既年代

之前係其他post見過人講
國術強既其中一個原因係出陰招(所以d乜勁國術大師會閉門比試)
但而家乜都比人影低晒,d陰招比人睇透晒根本無用

果時有條片50年代白鶴派同太極比武
都係兩個阿叔喺擂台左閃右避:o) [sosad]

大家不如老實承認國術其實只係畀阿公阿婆做晨操用, 根本唔係搏擊用

當年用來打仗用的武術已經失傳左

回想當年義和拳練到AK47都打唔入

仲有終極殺人王火雲邪神

聽老人家講過個古仔, 黃飛鴻最後娶o既老婆, 莫桂蘭晚年黎左香港
有次響街市同個咕喱嘈交, 個咕喱作狀想用支擔挑打佢, 莫桂蘭單手一下就練爆左支擔挑

聽講過個家傳戶曉嘅古仔, 某外星王室姊弟䦧牆,細佬用鎚掟家姐,家姐一手練爆左個鎚,後黎細佬揾埋綠巨人、復仇女神同邪神返屋企覆桌,都係唔夠家姐打

結論:外星人係堅揪嘅

之後上雷台打 見到一個只戴一隻拳套的怪人
話要以一打一半

十幾年前的
龍蛇演義
已經道盡武術真相

國術強既其中一個原因係出陰招(所以d乜勁國術大師會閉門比試)

吳公儀大戰陳克夫

https://m.youtube.com/watch?v=1i0sKUGgXp4

又真係配音配到啪啪聲, [sosad]

吳公儀係黃埔軍校教官,應該堅係國術界翹楚

近年有好多國術拳手打輸雷台戰的youtube片,國術向左走向右走睇完之後都會辯稱"呢個唔係真正國術師傳,打出黎完全唔似國術(例如詠春)招式,亂打一通"

但係大家可以睇下吳公儀條片,一代太極宗師在雷台上打出黎都一樣完全唔似太極招式,原因自已諗諗

十幾個歲仔個陣諗住去學功夫
睇完呢D 段片真係好驚訝:o)

2019.05.18徐晓东谈与吕刚比赛为何要化妆并化名徐东瓜

https://www.youtube.com/watch?v=FKgil8n8sCI

徐曉東打假之後, 國家唔比佢坐飛機高鐵

#yup#

我冇記錯徐曉東有傷殘證,只係業餘愛好者,連職業選手都唔係[sosad]

係, 比MMA職業選手秒

無人覺得徐曉冬自己先係炒作個下好笑。佢係掂就走去打返MMA啦。
打埋曬d二打六。

係人地踢佢館喎
佢話國術係假
班大師走去挑人機
輕鬆錢點解唔賺:o)

我對大陸d野永遠保持懷疑態度。

岩, 當D國術佬想吐氣揚眉, 佢挑機前點都會FD搭FD, 搵D唔出名既MMA黎過兩招先呀
點會直接搵徐曉東打
所以我同意上面有人講, 似係徐曉東搵人返黎炒作自己

徐曉東佢自己造唔造假唔重要
所謂華夏武術要證明自己好簡單
上擂台搵個MMA打贏就得O:-)

華夏武術, 上身台都被秒[sosad]

諗起衛斯理入面經常出現:我受過極嚴格的中國武術訓練。

唔知佢老人家睇到呢班大師咁表現有咩感想:)fn

我未睇過倪匡都知係反話黎啦[sosad]

如果係其他作家寫既唔肯定, 依個真係曲到圓[sosad]

咩點穴[sosad] 咩年代呀
點解好似未有人贏到果個徐曉東
定係我睇得新聞太少

Hi穴大師?

武術沒問題,係人的問題。

定係我睇得新聞太少

點穴功夫係有
不過係用黎推拿按摩用
唔知點解變左用黎打交[sosad]

定係我睇得新聞太少

點穴功夫係有
不過係用黎推拿按摩用

打交點穴, 日本合氣道好似有#good#
中國唔知[sosad]

繼續吹

我以前聽過有條友用降龍十八掌守襄陽喇:o)

中國好多嘢都係吹出嚟
幾千年嘅文化就係靠吹
吹到連自己都呃埋、去到自欺欺人嘅極致,就會出現點穴大師呢啲慘劇

定係我睇得新聞太少

點穴功夫係有
不過係用黎推拿按摩用

中國唔知[sosad]

我當真係有點穴打穴功夫
咪同用槍打手腳一樣
講就無敵
人地會企喺度等你點穴咩?

繼續吹

我以前聽過有條友用降龍十八掌守襄陽喇:o)

中國好多嘢都係吹出嚟
幾千年嘅文化就係靠吹
吹到連自己都呃埋、去到自欺欺人嘅極致,就會出現點穴大師呢啲慘劇

商朝信史, 之前不確定

定係我睇得新聞太少

點穴功夫係有
不過係用黎推拿按摩用

中國唔知[sosad]

我當真係有點穴打穴功夫
咪同用槍打手腳一樣
講就無敵

點穴打穴武術, 不過只是日本有

警察, 軍人有用

唔係中國個D[sosad]

#good#bg

#yup# #yup#

用下個腦啦
擔挑應該竹做
人手練得爆嘅話
前臂咪大象腿咁粗
呢d濕Seven傳言用嚟向左走向右走化d傻勁信所謂中國功夫架咋

定係我睇得新聞太少

點穴功夫係有
不過係用黎推拿按摩用

中國唔知[sosad]

我當真係有點穴打穴功夫
咪同用槍打手腳一樣
講就無敵

點穴打穴武術, 不過只是日本有

警察, 軍人有用

唔係中國個D[sosad]

點穴個實用性可以參考警察同獄警個一類制服教學
前臂, 鎖手臂, 頸動脈呢D 位一渣用力就成個人痛到唔敢郁

利申: 試過被人鎖:)

用下個腦啦
擔挑應該竹做
人手練得爆嘅話
前臂咪大象腿咁粗
呢d濕Seven傳言用嚟向左走向右走化d傻勁信所謂中國功夫架咋

Glass[sosad]

大家不如老實承認國術其實只係畀阿公阿婆做晨操用, 根本唔係搏擊用

當年用來打仗用的武術已經失傳左

回想當年義和拳練到AK47都打唔入

仲有終極殺人王火雲邪神

最向左走向右走好嘢係D 乜向左走向右走大師,乜Seven宗師
講到 D功夫要幾勁有幾勁
但講得深入 D,就淨係識講 D咩口訣,
用一堆形容詞同單字去包裝就算向左走向右走數#hehe#
再好聽 D就話係秘傳[slick]
打又唔肯出嚟打,走固步自封小圈子呢條路啱架喇#good#

定係我睇得新聞太少

點穴功夫係有
不過係用黎推拿按摩用

中國唔知[sosad]

我當真係有點穴打穴功夫
咪同用槍打手腳一樣
講就無敵

任何搏擊武鬥都係劇烈運動,對身體質素同體能都有一定要求
但有時見到到 D大師面無四兩肉,仙風道骨咁款
唔通真係一指就篤得死人咩 [sosad] #hehe# #ng#

徐曉東不嬲都講係玩業餘MMA
樓上話徐曉東嗰班不如諗下點解業餘都打得贏班大師啦[sosad]

邊個係大師,全部無人識。臨記黎架咋。打假使鬼MMA打,内行一睇就知龍與鳳。

:o)

真正既武術大師唔出手係常識吧#yup#

啱啱上微博搵,原來個咩田野嗰晚都有打,打跆拳道,俾人一腳ban到跪低,有片之餘仲有幾篇賽前訪問,我唔信咁都叫無人識[sosad]

但其實我都覺得翻花舞袖 有d道理
當然我唔認同支那武術有所謂大師啦, 係既都係觀賞用多過實際
但冇理由班"大師"會同你癲, 搵食架大佬, 俾你皺皮仲點出黎撈?
唔熟支那野, 有冇人search下佢d對手係咪真係"武術大師",定只係老臨?[sosad]

班大師見你徐曉冬唔多勁 搏一搏贏左更上一層樓
或者啲徒弟焗佢打 佢要面就要打 佢都唔想

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 27/6/2019 18:42
今天貼文總數: 654 | 累積文章數目: 6,520,660

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺