主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 時事台內。

有關帖文題目顯示香港字問題

一直以來,不少會員反映討論區帖文題目未能正常顯示香港字,由於此項更新牽涉整個系統,故一直未能完善。然而我們明白各會員對此有一定需求,決定於星期三早上7時短暫「熄登」更新系統,解決題目顯示問題,預計需時兩小時。不便之處,敬請原諒。

更新完成後題目將支援香港字、大部分日文及韓文字體,字數限制將由現時25個全形字符增加至30個。與此同時,討論區桌面版將增設M版現有的回帶及追蹤功能,發表頁面的題目輸入位置亦會加入字數提示功能,希望能改善大家的使用體驗。

香港高登討論區管理員團隊
精選文章

跳至第

發起人
德難民署證再多1港人申政治庇護 黃台仰六四赴國會演講
26 個回應
幻影2000

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190522/59630971

【流亡德國】德難民署證再多1港人申政治庇護 黃台仰六四赴國會演講

[img]https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20190522/large/1558538743_508f.png[/img]
《蘋果》製圖

建立時間 (HKT): 0522 23:25

德國政府決定向黃台仰及李東昇提供難民身份,引爆香港是否仍有司法獨立的政治危機。德國聯邦移民及難民署回覆《蘋果》時披露,在2017至2019年共接獲3宗來自香港的尋求庇護申請,其中2宗在2017年提出申請、1宗在2018年提出申請;其中2宗獲批難民身份。據難民署文件顯示,目前仍有1宗個案被歸類在「其他程序」當中。

德國聯邦移民及難民署回覆《蘋果》查詢指,基於私隱及資料保障原因,不會評論個別情況。署方又指,一般而言,會根據與庇護申請者的會面內容、詳細的文書審核及證據批核,決定是否批出申請,每宗個案都是獨立檢視,強調會給予申請人機會申辯。除了香港,署方指,2018年共有447宗來自中國的庇護新申請。

黃台仰李東昇將赴國會講述六四屠城
證實獲難民身份的黃台仰及李東昇兩人,將於中共六四屠城30年當日,出席德國在野黨綠黨(The Greens Party)在國會舉辦、有關1989年至今中國人權狀況的研討會,並將任演講嘉賓發言。據知黃台仰當日亦會接受訪問。

#good2#5    #bad#2  
標籤:
堅喎:O 去國會演講!
唔該記得幫梁天琦同李倩怡等義士出返句聲#adore#

講64[sosad]

講64[sosad]

唔知90後點樣睇64事件

好多政苦高官同議員成日好恨去D大國既國會入面有機會發up 風,不過冇人請:D

呢舖恨死佢地囉[sosad]

講64[sosad]

本土派去德國國會講六四,令我十分期待。

好多政苦高官同議員成日好恨去D大國既國會入面有機會發up 風,不過冇人請:D

的確。

#yup#

咁低成本就可以移民德國,高登仔好應該都搞壇嘢出黎拎德國居留權啦

話唔埋今次香港要靠仰哥#adore# #adore# #adore# #adore# #adore# #adore#

講64[sosad]

黃台仰叫人關注送中同64三十週年呀

咁低成本就可以移民德國,高登仔好應該都搞壇嘢出黎拎德國居留權啦

親 移民德國特快通道 無需學歷技能 十四億人優先選擇

冇成本又可以做德國難民,點解唔做

講64[sosad]

本土派去德國國會講六四,令我十分期待。

嗰時唔係俾熱普成洗腦,話要同六四切割咩#ng# :-]

國會唱 : Today~~~~ I watched the snow drifting in the cold night, and drifted away with the heart of the cold.

有無人估個位公佈身分既政治庇護申請人係李倩怡#hehe#

唔覺得呢班門口狗有咁既志向[sosad]

高登仔唔使冷嘲熱諷
好明顯德國人係對64特別感興趣,如果黃生唔講64呢個topic,根本冇人會邀請佢上去,咁梗係上左去先算,我估到佢到時會將話題拉到去香港

而且最重要係,一個香港通輯犯大搖大擺地上德國國會演講,香港政府肯定冇晒面,其國際形象將等同北韓、委內瑞拉

你要有窿路著草呢

德佬多數英文唔錯,佢D 英文應該唔足以演講[sosad]
不過可能用廣東話講有現場傳譯

#kill#

唔再怕有案底
有事咪去德國#hoho#

陳雲點睇

正 特快移民德國 Hi鬼妹 食洋腸 飲啤酒

國際金融中心
同先進國家越行越遠
可喜可賀#good#

亨鏗有聲 EP 54a - 20190523a

[img]https://i.ytimg.com/vi/vRQktU-uJDU/hqdefault.jpg[/img]

https://www.youtube.com/watch?v=vRQktU-uJDU

00:00 - 23:45:
黃台仰或政治難民資格,何俊仁涂謹申首先要切腹謝罪

05:44:從黃台仰獲難民資格事件,德國政府已經表明左香港從律政師到法官都不可信!
06:07:楊岳橋,Stop la啦!
07:10:此事件證明魚旦革命唔係一場騷亂(當然更唔係暴動)
08:01:
三點要提飯民:

08:33:1. 黃既難民資格係上年5月已獲得,飯民唔好話因為反送中修例德國政府先批難民身份給黃,亦跟飯民到外國遊說無關係,唔好食人血饅頭,走嚟邀功
09:06:2. 唔該飯民唔好黐埋嚟黃台仰扮Friend,當初係你地話佢地係鬼
09:42:3. 魚旦事件好清楚係一個革命(政治運動),佢帶嚟劃時代既轉變,因為香港社運路線從此轉變左

11:43:流亡海外唔係一件容易既事
15:40:德國政府已定義魚旦係政治運動,但香港傳媒因怕得罪阿爺而繼續用騷亂嚟形容

19:43:何俊仁涂謹申兩位請Stop la!
----------------------------------

23:45 - 36:32:
陶君行全力抹黑黃台仰梁天琦反映其失智低能

24:00:大X伐錄音片段 (唔知邊集,應該係文匯報出黃台仰離港新聞後當晚節目)
26:11:廢土做咁耐節目,成日估錯,但從來唔會面對自己既錯誤判決:
27:22:錯誤1:黃去外國唔可能成功尋求政府庇護
30:32:政治庇護的3大考慮條件
31:12:錯誤2:Blame the victim
34:40:錯誤3:用聽人地講既流料去抹黑本土派,勇武派之後,事件真相大白證明係抹黑之後,完全無向公眾交代道歉

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 25/6/2019 1:16
今天貼文總數: 751 | 累積文章數目: 6,519,613

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺