主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 創意台內。

將已解封的舊帳戶升級高級會員

我們上年12月曾解封部分只輕微觸犯版規或懷疑被駭的帳戶,但有會員反映一些於2009年前登記的舊帳戶在解封後未有自動升級為高級會員,現在我們已將該批帳戶升級,謝謝。
精選文章
跳至第

發起人
(改詞)雞丁唔記得搞我首五年前既歌
34 個回應
成宅愛上西瓜

Member
是咁的 5年前係高登開post搵左巴絲們一齊寫左首歌,歌詞係講一個毒拎巴打第一次追女仔 追左半年表白 但一原來條女一直都當佢係兵 拒絕左佢不特止 仲叫佢由頭到尾執下個樣先學人溝女 巴打就同過來人盡說心事

單身狗過節 (原曲:到此為止)
毒男:
天天高登嘻笑漫遊 我心碎已倦透
年度毒男獎 每次心酸中領受
時常在回想 那觀音親切的眼眸
情人熱心待我後突然沈默 我無法猜透

我挽著兩罐過氣的百事 望這last seen心痛又失意 就以此歌做例子
高登仔們服這兵役無意義 寧願每天 嘈住要seed這算是咸濕仔的真摰
可惜我是善變 觀音約去街ff百遍

過來人:
想起當初憂怨滿懷 昐得到快樂心醉
時常在祈禱 我卻使身心遍焦慮Woo~
情人未尋到 我也不需一個沉鬱下去
然而在今日決定 驀然回望 遠棄這空虛

我試著訴說過去的故事 令你再次心痛又失意
就算觀音零瑕疵 不必堅持 服這兵役無意義
期望最終 能令你不再掛念童話式的詩意
須知世事常變 即使痛仍道分手再見

毒男:
為何陳述我心裡往事 仍然要單身過節
獨身的惡夢 從來未停止

過來人:
我帶著兩罐過氣的百事 共你一起傾吐盡心意
為了觀音做百痴 傾心支持 但這些已無意義
期望最終 能令你不再掛念童畫式的詩意
懇請你能牢記 青春那能兒戲?

毒男+過來人:
過去受錯折霎那的憤怒 現已抹去清理舊卡數
就算單身為煩惱 應該奔馳 為理想盡情去做
唯願你知 人事變遷 光陰與回憶終變碎片
即使錯誤萬遍 捲起兩䄂再衝鋒作戰!

要好好過日子

#good2#1    #bad#0  
標籤:
原post:
https://m.hkgolden.com/view.aspx?message=4902091&&page=1

先係度多謝5年前合作過既高登巴絲

#hoho#

#hoho#

不錯#hoho#

不錯#hoho#

只求有mv同有人唱

[img]https://upload.cc/i1/2019/01/20/jzxrNk.png[/img]

中間加插港女心聲

#hoho#

成宅愛上西瓜  當初的喜帖金箔印著那位他

[sosad] [sosad]

#hehe# #hehe# #hehe#

破我膠處既絲打

#yup#

明知愛高階擒拿手 也許只能如此

開過個post玩啦[bouncy] [bouncy]

唔係好夠名玩[sosad]

[sosad]cl

高登咁多會然,點會唔夠?

高登咁多會然,點會唔夠?

玩到下年佛誕都仲得

#ass#

使唔使記到依家[sosad]

使唔使記到依家[sosad]

#kill# #ass#

自推

[img]https://upload.cc/i1/2019/01/20/jzxrNk.png[/img]

中間加插港女心聲

呢part 放邊度? :~( :~( :~( :~( :~( :~(

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 18/2/2019 17:58
今天貼文總數: 542 | 累積文章數目: 6,466,201

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺