主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 遊戲台內。

有關帖文題目顯示香港字問題

一直以來,不少會員反映討論區帖文題目未能正常顯示香港字,由於此項更新牽涉整個系統,故一直未能完善。然而我們明白各會員對此有一定需求,決定於星期三早上7時短暫「熄登」更新系統,解決題目顯示問題,預計需時兩小時。不便之處,敬請原諒。

更新完成後題目將支援香港字、大部分日文及韓文字體,字數限制將由現時25個全形字符增加至30個。與此同時,討論區桌面版將增設M版現有的回帶及追蹤功能,發表頁面的題目輸入位置亦會加入字數提示功能,希望能改善大家的使用體驗。

香港高登討論區管理員團隊
精選文章
跳至第

發起人
令人失望既重製(生化)危機2
101 個回應
係唔係冇左利卡出場動畫?_?

難怪係二手網到,見人人都扔售,10隻有7隻都係重製危機2

因為冇ONLINE

仲漏左樣,女主角把經典武器 十字弓 都刪減左xx( 原版射到d喪屍定係到好鬼爽

舊版
女:榴彈+十字弓
男:散彈+沙鷹

咁咪少左特色xx(

仲漏左樣,女主角把經典武器 十字弓 都刪減左xx( 原版射到d喪屍定係到好鬼爽

舊版
女:榴彈+十字弓
男:散彈+沙鷹

咁咪少左特色xx(

新版變左男火槍女電槍

係唔係冇左槍舖老闆慘死

難怪係二手網到,見人人都扔售,10隻有7隻都係重製危機2

因為冇ONLINE

好多人玩完就放
單機驚係咁
我自己就慢慢玩再拎全S
不竟真係細細個就玩bio2
希望remake埋3啦:P2yup

都唔知幾好玩

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.
果一下槍聲都唔知係射邊個:-(

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

有開過咩?好似無喎[sosad]

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

刪save重新玩過啦你:o) [sosad]

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

佢閂門後, 係Leon 同 Ada 講緊野既時候, 有一下槍聲, 條片9:30左右起, 應該係槍鋪劇情
https://www.youtube.com/watch?v=OTksaUs0zjE

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

刪save重新玩過啦你:o) [sosad]

:~( 揸支火箭炮衝去果度先[sosad]

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

佢閂門後, 係Leon 同 Ada 講緊野既時候, 有一下槍聲, 條片9:30左右起, 應該係槍鋪劇情
https://www.youtube.com/watch?v=OTksaUs0zjE

重播幾次真係聽唔到:-( 雨聲太大?

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

下,應該唔會忽略個喎,Leon表我剩係爆左一次都記得呢段劇情[sosad]
以槍鋪老闆個愛女心態多數應該係自殺O:-)

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

下,應該唔會忽略個喎,Leon表我剩係爆左一次都記得呢段劇情[sosad]

我第一次玩已經開大聲 心諗應該會開槍 但行到下水道一直都無聲
之後再打已經係衝S+全skip[sosad]

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

黎緊free DLC唔知會唔會串連3個角色,
果下槍聲應該係hunk個隊員開#yup#
(FF)

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

(FF)

覺得佢個劇情應該唔會走得出下水道[sosad]

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

(FF)

主線兩位主角唔串 反而串路人甲乙丙的話一定俾人Hi爆[sosad]

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

(FF)

希望曱甴上身死會發生佢身上[bomb]

表裡變左平行世界真係好傻的嗎
唔夠預算/時間整咁不如一開始就唔好整表關裡關(好似原本真係冇,係照顧玩家先夾硬加)
男女兩人溝埋一條線咪算,反正今集同一個流程已經有換人玩既情節
本身舊版表裡有交集,對實際玩既過程都有影響
今集乜都冇,玩多次只係為左打多兩次boss出true ending#ng#

Bio2故事本來就短,係表裡關交差講故仔先冇咁明顯,而家咁樣搞一搞流程短呢個缺點出晒黎

所以咪話隻重製危機2 重製得令人失望
對比1代內容上有增無減,呢隻簡直cut到將原本合理變唔合理

冇左暴君你話幾好

係,跟本影響哂成隻game既節奏感xx( xx(

我覺得應該用第3集做DLC,只不過加啲場景同人物咋痳,下集直接重做性女密碼啦!

將一集正傳壓縮成DLC你估會唔會得罪舊玩家[sosad]
咁我寧願佢remake 第3 , 將outbreak1,2做DLC仲好.
如果佢有心將raccoon city擺出黎話比玩家知發生過咩事O:-)

話說OB 1, 2 是否體技既起源[sosad]
你出OB REMAKE 冇左體技, 就怪怪地, 以前可以用女記者好似James Harden 咁step back 開槍 [369]

都算係,但ob d體技感覺上似輔助多,唔似第4集咁一槍打到有硬直+體技=KO一隻
不過remake佢可以有多個籍口放棄體技呢樣野,唔知班日本仔點諗

Ob體技真係好好玩,打到無哂武器時,靠呢d
例如keviln開一下槍,踢一腳
但用得多會加快感染率[sosad] [sosad]
同埋齊用體技,好似係殺唔死喪屍

冇左暴君你話幾好

係,跟本影響哂成隻game既節奏感xx( xx(

冇左暴君個評價再差D[sosad] 因為無左追殺個壓迫感變得更易玩 何況玩慣左你會發現利卡同狗仲煩過痴漢暴君[sosad]

下次打返英文好唔好

係唔係冇左槍舖老闆慘死

係冇左, 但更SAD.

(FF)

三條新線應該全部都係IF線,走得出唔奇

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 21/4/2019 4:16
今天貼文總數: 359 | 累積文章數目: 6,490,241

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺