主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 體育台內。

即日起停收SMS會員

香港高登討論區曾接納用戶以SMS註冊成為會員,惟發現不少人濫用SMS會員登記,註冊帳號只作洗版宣傳之用#kill2# 。為防止問題惡化,本站決定即日起停收SMS會員,並改行ISP電郵加上SMS認證。

新註冊規則如下:
1. 部份獲認可的ISP或學校電郵仍可直接申請帳號#good#
2. 由於部份ISP容許用家任意更改電郵名稱,所以我們會同時要求這些電郵用戶提供手提電話號碼,作SMS認證#adore# ; ......
精選文章

跳至第

發起人
[爭前四不如展望下季]曼聯FF轉會暨吹水區[1182]
1001 個回應

木仔所謂嘅賺錢能力,已經被佢錯誤嘅薪酬同招聘政策完全蠶食。

https://www.apnews.com/e02f77ac97734816bb62db7f4c0ebbca

曼聯係Big 6裡面雖然收入最高,但同時係唯一一隊有虧損嘅球隊。

經常炒領隊,好似莫耶斯,我就諗唔通點解要開6年約,結果一年唔到就解約。之後兩任名牌領隊,炒都要賠鑊金。球員就個個都想勒索球會,但轉會方面呢幾年基本係有入無出,除咗迪馬利亞收到較高轉會費(但其實都蝕讓),真係無乜邊個高價賣出。

無記錯木仔之前只係i banker嚟,因為之前幫glazer收購咗曼聯,先請埋佢做CEO,但i banker嘅強項係做deal,所以佢搵贊助係有啲本事,但弱項係日常營運,球場上無成績,終有一日會影響贊助。我懷疑glazer家族一係想賣盤,否則可能都唔係點想理個球會。我就覺得木仔嘅時間應該差不多。

Glazer 班好樣 2009-2013 嗰幾年係度縮到Hi Hi,
呢幾年投入大咗好多,
所以唔覺佢地想放盤,否則唔需要急住炒雲炒摩。
呢一兩年要放嘅話對比起 2012-13 放一定會勁蝕。

曼聯就係人工支持高出其他大 club 起碼 50m 以上,
轉會費開支又唔細過人但買親七成上都係蹝錢。

Glazer 入主係 2005,木仔 2013 年 2月宣佈佢夏天會升 CEO,之前 CEO 係 David Gill。
Kenyon 2003 被轟撬走之後 Gill 就做咗十年,依家睇返 Gill 冇 Kenyon 咁醒出手咁快狠準,但都算唔差,畀老細狂勒水喉之下好多低價放簽返嚟都平平凡凡咁襟用好多年l。

btw 唔知兩者有冇關聯喇,
一宣佈木仔接任 CEO 之後三個月費 sir 就宣佈退休。 [sosad]

btw 唔知兩者有冇關聯喇,
一宣佈木仔接任 CEO 之後三個月費 sir 就宣佈退休。 [sosad]

實有關
費sir知道David Gill唔做佢拍檔,唔再玩一D都唔奇

下季會走幾多件?
華西,大米,馬達,靴里拉,普巴,迪基亞 #bye#

下季會走幾多件?
華西,大米,馬達,靴里拉,普巴,迪基亞 #bye#

好多個都係約滿,只望普巴同DDG賣到弓戈弓戈

賣到多啲錢

熱刺失分!?
爭前4又邁進一步#yup#

熱刺失分!?

贏到車至有機會

《衛報》記者、Di Marzio團隊成員Fabrizio Romano報導,#祖雲達斯 欲回購中場普巴,預料 #曼聯 還價1.3億歐元(1.12億鎊)。報道指,祖雲達斯已與普巴經理人拉奧拿(Mino Raiola)接洽。由於C朗拿度的高薪,祖雲達斯如欲得到普巴,或要出售比真歷、杜格拉斯哥斯達等球員騰出薪酬空間。普巴在2012年離開曼聯,此後四年效力祖雲達斯,直至2016年夏季回歸曼聯。

除了祖雲達斯,#皇家馬德里 表明想得到普巴,但尚未開出正式報價。
[sosad] [sosad] [sosad]
轉自體嘢 SportsYeah

《衛報》記者、Di Marzio團隊成員Fabrizio Romano報導,#祖雲達斯 欲回購中場普巴,預料 #曼聯 還價1.3億歐元(1.12億鎊)。報道指,祖雲達斯已與普巴經理人拉奧拿(Mino Raiola)接洽。由於C朗拿度的高薪,祖雲達斯如欲得到普巴,或要出售比真歷、杜格拉斯哥斯達等球員騰出薪酬空間。普巴在2012年離開曼聯,此後四年效力祖雲達斯,直至2016年夏季回歸曼聯。

除了祖雲達斯,#皇家馬德里 表明想得到普巴,但尚未開出正式報價。
[sosad] [sosad] [sosad]
轉自體嘢 SportsYeah

返祖記又可以話喺曼聯好似夢遊梗咁#yup# #yup#

熱刺失分!?

贏到車至有機會

熱狗有R連呢條路 [sosad] [banghead]
為咗今季R連佢地已放棄下季R連

熱刺失分!?

贏到車至有機會

輸完都仲可以排係第三,未驚過啦熱

富記都係要捉卡迪夫陪葬

卡迪夫真係黑仔
咁貴買件貨又空難
球證又明黑勁佢

富記都係要捉卡迪夫陪葬

卡迪夫真係黑仔
咁貴買件貨又空難
球證又明黑勁佢

運氣差真係無計

(香港時間)

(四月剩尾場)
4月28號 星期日 夜晚 23:30
曼聯 vs 車路士 (英超 #36週)

五月賽程:

1. 5月 5號 星期日 夜晚 22:00
哈德斯菲 對 曼聯 (英超 #37週)

2. 5月 12號 星期日 夜晚 23:00
曼聯 對 卡迪夫城(英超 #38週)

突然間見到卡迪夫城仲有一絲曙光,尾場三分叫緊糊。[banghead] [banghead]

(香港時間)

(四月剩尾場)
4月28號 星期日 夜晚 23:30
曼聯 vs 車路士 (英超 #36週)

五月賽程:

1. 5月 5號 星期日 夜晚 22:00
哈德斯菲 對 曼聯 (英超 #37週)

2. 5月 12號 星期日 夜晚 23:00
曼聯 對 卡迪夫城(英超 #38週)

突然間見到卡迪夫城仲有一絲曙光,尾場三分叫緊糊。[banghead] [banghead]

我曼頹到咁,對車應該都輸得
今週可正式宣布前四幻滅

麥巴比紅牌 [sosad]

冇波睇睇下法國足總盃決賽都幾過癮

雷恩加油呀 [bomb]

discord 90分鐘法定時間一完就唔向左走向右走話 game ended 唔畀link人入 :o) :o) :o) :o)

雷恩個龍經驗廢到Hi Hi
咁早訓定撲都有

個龍係咪打假波
明明屁馬窒到咁都唔睇定先撲 :o) :o)

yes PSG Stop la #good# #good# #hoho# #hoho# #hoho# #hoho#

#yup#

熱刺失分!?

贏到車至有機會

正常
隊隊都咁想入前四打歐聯係為咩呢?咪就係爭冠軍
唔通依家入到四強唔搏 留返下季歐聯小組賽先搏咁本末倒置咩

yes PSG Stop la #good# #good# #hoho# #hoho# #hoho# #hoho#

#yup#

#yup#

班PSG fans第一回合贏曼聯就打哂飛機話咩英國冇球會勁得過佢哋
依家是旦一間雷恩都收佢哋皮[nuts369] [nuts369]

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 25/6/2019 13:38
今天貼文總數: 480 | 累積文章數目: 6,519,745

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺