主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 學術台內。

有關帖文題目顯示香港字問題

一直以來,不少會員反映討論區帖文題目未能正常顯示香港字,由於此項更新牽涉整個系統,故一直未能完善。然而我們明白各會員對此有一定需求,決定於星期三早上7時短暫「熄登」更新系統,解決題目顯示問題,預計需時兩小時。不便之處,敬請原諒。

更新完成後題目將支援香港字、大部分日文及韓文字體,字數限制將由現時25個全形字符增加至30個。與此同時,討論區桌面版將增設M版現有的回帶及追蹤功能,發表頁面的題目輸入位置亦會加入字數提示功能,希望能改善大家的使用體驗。

香港高登討論區管理員團隊
精選文章
跳至第

發起人
【免費幫你算八字】何奇隼宗旨:準!幫到你!
275 個回應
1994 12月23日 3:50pm 男
問感情#adore# #adore# #adore#
呢一年好孤獨:~( :~(

1983年10月23日晚上7:30,男

問事業,幾時有得升職

未來十年財運

以及婚姻狀況

大師,1992年1月15日早上9時15分,香港出世,男
想問吓感情同事業:-(
好驚孤獨終老:~(:~(,如果有姻緣的話,幾時會結婚?
Thanks#adore##adore#

你陽金命,但好多陰金響你周圍,o個d係搶走你d財同妻,即係好易俾人爭

你屬金,你太多金,同土,土生金,成條命都係金,好硬頸,得一個木

木係你妻財,即係你女朋友,d木一行埋黎就俾你(金)劈瓜左~

所以一定要用水去洩你d金,要用水木先有女朋友!

最work係水種4支富貴竹放床頭~

種越多植物越好

2019年亥年,開到你個木庫,都有機會拍拖,講堅,但一係年頭一係年尾

妻宮係你天喜星,你結左婚一定旺好多~

記住唔好用白色黃色,車、衫、等等,同埋唔好食雞!雞最金,用兔仔公仔,養貓都work,

多謝巴打解答#adore##adore#
咁即係我老婆會係木型人?
食多d素會唔會有幫助?:)

食多d素都得~
木,係響你命格角度睇,你老婆係木;唔一定佢係屬木

但你金太多,一定要用水去生木,擺水,水種植物最好

大師到我#adore#
男 西曆 1990 8月6日 7:10am

想問事業同姻緣,thx#hoho#

推一下先,大師麻煩睇睇#adore#

再pish#hoho# #hoho#

陰水命,同靈異野有緣~

2019到2020好運d,家山有福,長輩有助力!

女朋友都會令你好運

點孤獨法?無女朋友?
你個妻財星入墓,係難d有女朋友同錢~ 你有養貓就好好多~

同埋你陰水命,太多金同水,要大量木同火

你聰明但又太多野諗,太多野煩,工作唔太穩定~

2019年會好好多,流年同你八字合晒,仲要係喜神,恭喜你~
有大量木,木生火,火係你女朋友,你出年會易d有女朋友

tg搵左你但係冇睇到[banghead2n] [bangheadn]

PISH[banghead] [banghead]

大師到我#adore#
男 西曆 1990 8月6日 7:10am

想問事業同姻緣,thx#hoho#

推一下先,大師麻煩睇睇#adore#

再pish#hoho# #hoho#

陰水命,同靈異野有緣~

2019到2020好運d,家山有福,長輩有助力!

女朋友都會令你好運

上年散左喇:~(
上年真係好多唔順,希望今年可以承你貴言#hoho#
靈異嘢本身唔係好覺,可能我信教,其他什麼鬼都不信^3^

tg搵左你但係冇睇到[banghead2n] [bangheadn]

呢到講多次

大師 剛剛tg左你 幫手睇下 tks

點孤獨法?無女朋友?

冇女朋友之餘都冇乜朋友:~(
長時間都自己一個多
大師講得好岩既係我好多野諗同多野煩
搞到連情緒都唔係好穩定 覺得好辛苦
點先可以有多D木[sosad] [sosad] [sosad]

點孤獨法?無女朋友?

冇女朋友之餘都冇乜朋友:~(
長時間都自己一個多
大師講得好岩既係我好多野諗同多野煩
搞到連情緒都唔係好穩定 覺得好辛苦
點先可以有多D木[sosad] [sosad] [sosad]

等多個零禮拜,會開始好運,人緣又好d,又可能有女朋友

你要補木,就唔好食大麻,同埋煙,因為會燒木,得返火

但你火無根,孤立無援,一定要用個木去生~

2019年最多木,2020開始就要用「豬」去補木

2023年開始又多返木,到時應該o個幾年就會結到婚架喇!

大師,1992年1月15日早上9時15分,香港出世,男
想問吓感情同事業:-(
好驚孤獨終老:~(:~(,如果有姻緣的話,幾時會結婚?

你陽金命,但好多陰金響你周圍,o個d係搶走你d財同妻,即係好易俾人爭

你屬金,你太多金,同土,土生金,成條命都係金,好硬頸,得一個木

木係你妻財,即係你女朋友,d木一行埋黎就俾你(金)劈瓜左~

所以一定要用水去洩你d金,要用水木先有女朋友!

最work係水種4支富貴竹放床頭~

種越多植物越好

2019年亥年,開到你個木庫,都有機會拍拖,講堅,但一係年頭一係年尾

妻宮係你天喜星,你結左婚一定旺好多~

記住唔好用白色黃色,車、衫、等等,同埋唔好食雞!雞最金,用兔仔公仔,養貓都work,

咁即係我老婆會係木型人?
食多d素會唔會有幫助?:)

食多d素都得~
木,係響你命格角度睇,你老婆係木;唔一定佢係屬木

但你金太多,一定要用水去生木,擺水,水種植物最好

即刻去買d水種植物先
想知我幾時會結婚?真命天女係咪已經出現咗喺我身邊??_?

大師#hoho# 1996年11月2日 上午十一點左右 想問愛情同學業 健康應該冇咩野 感謝

大師#hoho# 1996年11月2日 上午十一點左右 想問愛情同學業 健康應該冇咩野 感謝

男/女?

1995/7/21 03:00 男
唔該哂#hoho#

tg 咗大師無回應 :-(

呢到講多次

1993年6月13日 約中午時間
想請問愛情 今年有冇對象?
另方便既話想問埋事業, 想知道現職前路如何?
#adore#

呢到講多次

1993年6月13日 約中午時間
想請問愛情 今年有冇對象?
另方便既話想問埋事業, 想知道現職前路如何?
#adore#

#hehe#

1997年6月9日1040am 女
想問整體人生同姻緣#adore# #adore#

tg咗巴打#adore# #adore#

1986/12/24/3:00am/男
#adore# #adore#

1990年3月30日 上午8時45分 男 香港出生

想問事業財運,因為依家份工個名好但低人工

1990年3月30日 上午8時45分 男 香港出生

想問事業財運,因為依家份工個名好但低人工

麻煩大師了。#adore#

1986年2月3日 上午七點左右 男
問 健康 感情 事業 謝謝

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 18/2/2019 4:30
今天貼文總數: 336 | 累積文章數目: 6,465,996

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺