主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 學術台內。

與時並進 重新出發

接手高登CEO至今已經有八年,一開始知道要代表高登出席唔同場合,都擔心會俾人起底,但最後決定豁出去以真面目示人。記得上任唔夠一年,就遇到高登歷年o黎最嚴重o既事件 — — 被告誹謗。最初我以為對方只係「嚇o下大家」,殊不知官司一打就打o左五年,最後打到上終審法院至告一段落。當時所受o既壓力大到難以形容,幸好得到好多會員o既支持,甚至有會員自發希望o係財政上給予支持,至今我仍然非常感激。不過,就呢單訴訟我o地花費o左超過7位數字o既律師費同賠償,換o黎法律上清晰釐定討論區要為會員發言負上o既責任。

除o左經常要處理關於誹謗問題o既律師信,高登最常要面對o既就係網絡攻擊問題。其實我o地一直有為伺服器作軟硬件上o既更新,奈何網絡攻擊o既「攻勢」日益增強同頻密,唔少時候大家鬧緊我o地Server超慢,背後其實都係因為伺服器受緊唔同程度o既攻擊,唔單只程式員要用大部分時間o黎處理相關問題,我自己有時都要半夜起身,甚至身處外地時都要處理。面對呢o的攻擊,我覺得冇可能每次都同大家講,否則有o的敏感時間每日要出十次八次公告,大家可能睇到麻木。 ......
精選文章
跳至第

發起人
【免費幫你算八字】何奇隼宗旨:準!幫到你!
275 個回應
1991年11月9日 女 夜晚7點幾
事業 愛情 健康
Thank you! #adore#

多口問句, 係咪搵到下錢女強人格?
係既話小心比男人呃

暫時未搵到錢:-(

男,1983-9-22 亥時

事業,愛情#adore#

事業 愛情 健康

多口問句, 係咪搵到下錢女強人格?
係既話小心比男人呃

暫時未搵到錢:-(

係喎, 大運行丑, 唔怪得
兩年後轉好

19781年10月10日 男 子時零農
問事業 愛情 健康
Thank you!! #adore# #adore#

1978年10月10日 男 子時零農
問事業 愛情 健康

1990 Aug 96, 7:10am
問事業 愛情#hoho#

1990 Aug 06, 7:10am
問事業 愛情#hoho#

1978年10月10日 男 子時零晨
問事業 愛情 健康

唔好意思 :) :)

男 92 10 19 07:55
想問係咪要到36歲先會好[sosad]

92年5月12日, 5-6am, 男

好貪心乜都想問, 都係略略問下將來算[sosad]

感謝巴打#adore# #adore#

1987年7月18日 1730下午5點半左右出世
問事業 財運#adore# #adore# #adore#

可唔可以問下正財同事業啊
大概幾多歲事業運會有比較好既發展之類
有無咩趨吉避凶大法#adore#
1991 6 18 1352 F

1987年5月11日 上午8時10分 男 香港出世

任你講乜都得, 睇到乜就講乜#good# #good#

問埋自己
1986年1月9日下午21時38分
事業,財富

男?女?

男士,謝謝你

條命好凍,需要火暖下

你係陰水命,生陰土月,所以好凍
但好多土制你水,仲要金去通關

想問下你肥定瘦,同媽咪緣份係咪唔係咁好?

應該用木

1984年2月12日04:00男

你丙火命,但生木月,木生火,條命好熱好火
有時會好火爆
你有兩個紅艷兼驛馬,即係你好好色,同埋走動多會有好多艷遇,
仲有兩個將星,打工旺老闆

但係同時都有兩粒孤辰星,會比較孤獨D,呢種孤獨未必係開心

酉金係你桃花同天喜星,而酉金亦可以幫你降溫,金亦係你既妻財,即係你老婆(如果有)會好旺你。

同媽咪關係可能爭d,你會好抗拒佢

2018年火土年,你會頭腦好唔清晰,出年同後年會好好多,去到2021年轉大運,行庚金運,到時都會好運d

你有冇面對緊咩問題想問?

多謝大師,非常準確!

打工旺老闆,老婆旺我,走動多都準

想問2019,2020年事業

批全相?

批全相?

我冇任一個大方向好想知, 只係純粹好奇自己條命係點, 所以, 你想講乜都得架[sosad] [sosad] #good#

男 1990年5月25日晏晝1點15分,thx 巴打

事業 愛情 健康

um....你陰水命,生水月,好多水,都算身強,你係咪有d瘦?

但係你好多土,土係你官星,但個d官星有官殺混雜,愛情生活有d亂,可能會有第三者~~或者你自己都花心d

30歲開始轉大運,開左個官星,到時你夫星會純d,愛情都會好返好多~

你係咪俾男人食住,或者好煩男人野?

同埋,你陰水命生水月,行凍土運,成條命都好凍,要好多木火去溫暖返,紅色綠色食菜

你有兩粒華蓋星,有藝術細胞同藝術家性格,用木,表演/寫作多d可以平衡返八字

btw, 想問下,同爸爸緣份係咪少d?

1999年 2月10日 男 1000pm
問幾時有女 同財運依一兩年賭咩都輸

你條眉係咪有損?

你咁細個就賭?我從來唔建議人賭,你承諾戒賭先幫你睇啦~

小賭姐 一年三四次 每次輸幾十
條眉無損

幾十萬定幾十蚊?

你條命都幾好,雖然係陰水命,但有兩粒貴人星,創業一流,份人咸濕,有桃花~

係今年無拖拍姐,2019 2020年有架喇,2021年就轉大運,身強,食到妻財,有錢有女,但你官星爭d,可能少d人欣賞~

同埋,細個係咪讀書麻麻地?

19781年10月10日 男 子時零農
問事業 愛情 健康

子時係11點幾定12點後?

即係10月10日既12:30am定係10月10日11:30pm?

男?女?

1999年 2月10日 男 1000pm
問幾時有女 同財運依一兩年賭咩都輸

你條眉係咪有損?

你咁細個就賭?我從來唔建議人賭,你承諾戒賭先幫你睇啦~

小賭姐 一年三四次 每次輸幾十
條眉無損

幾十萬定幾十蚊?

你條命都幾好,雖然係陰水命,但有兩粒貴人星,創業一流,份人咸濕,有桃花~

係今年無拖拍姐,2019 2020年有架喇,2021年就轉大運,身強,食到妻財,有錢有女,但你官星爭d,可能少d人欣賞~

同埋,細個係咪讀書麻麻地?

當然幾十蚊啦。讀書未到麻麻地,普普通通咁

批全相?

我冇任一個大方向好想知, 只係純粹好奇自己條命係點, 所以, 你想講乜都得架[sosad] [sosad] #good#

幾好命架,有錢有女,但可能有人同你爭,不過唔緊要你應該爭贏~

財星透干,你又身強,任到財

天干地支都有合,人緣幾好,亦都有才華,暗底好聰明

少少大男人,好有義氣,剛強~

男?女?

男,唔該巴打#yup# #yup#

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 19/4/2019 10:23
今天貼文總數: 528 | 累積文章數目: 6,489,567

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺