主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 學術台內。

【再負荊請罪】全新高登官方app HKG正式上架 會員永久免廣告
是咁的,2016年年尾,我因為忽略會員對手機程式o既需求,做o左一個不明智o既決定,加上一直未有好好回應會員平日訴求,最終令唔少會員不滿。事件並唔單單影響我,亦影響一直以來熱愛高登o既每一名網民,為此再向各位表示衷心歉意。:-(

或者有巴打會講,寫好隻app自然會有人回家。我唔否認自己曾經都抱過呢種僥倖心態,但沉思過後,我明白其實只係寫好一隻app並不足夠,要為高登會員做o既事情實在太多,包括提升網速同改善伺服器穩定、維護自由o既討論空間、鼓勵會員參與創作及討論等。因為,高登最珍貴o既係每一位會員,所以落足心力滿足會員訴求係高登o既首要任務。 ......
精選文章
跳至第

發起人
【免費幫你算八字】何奇隼宗旨:準!幫到你!
275 個回應
男,1983-9-22 亥時

事業,愛情#adore#

10:25 pm#adore#

19781年10月10日 男 子時零農
問事業 愛情 健康
Thank you!! #adore# #adore#

子時係11點幾定12點後?

即係10月10日既12:30am定係10月10日11:30pm?

10月10日既12:00am 後
唔該曬,有勞你#adore# #adore# #adore# #adore# #adore#

1987年7月18日 1730下午5點半左右出世
問事業 財運#adore# #adore# #adore#

男?女?

男,唔該巴打#yup# #yup#

你有才華,幾聰明。
做IT?

陽土命,身強,有貴人星,適合創業,有桃花有沐浴星,主咸濕,有華蓋有藝術細胞。

但係你偏偏無水(妻財星),個水仲要入左墓。

即係你有好多土,但係發揮唔到作用,你如果入水運,就會有錢有女,2019年2020年都係水年,恭喜,會好運好多!

同埋你有水墓,開左就變水庫,用申(猴子)去開,擺猴子公仔擺設幫到你!

2000年6月6日 巳時 男
想知將來做唔做得番依家讀緊嗰行(航海)/一啲相關嘅行業,有無得發#adore#
同埋如果見到有啲咩大鑊嘢都講吓啦[sosad]
唔該爸打#hoho#

可唔可以問下正財同事業啊
大概幾多歲事業運會有比較好既發展之類
有無咩趨吉避凶大法#adore#
1991 6 18 1352 F

wa, 你陰土命,好多土,身強,你應該好瘦

正財問得好,你一粒財星都無 sosad,但剛好2019年有財官星到,好好把握

命裡會有貴人幫你

你有好多華蓋星,有藝術細胞同藝術家性格,仲同宗教好有緣添

夫星就入左墓,會唔會好難拍拖?但你本身有官星,只係有時會入左墓,剛好2019亥年開木庫,可能會結婚添!

幫推~ ;-)

男?女?

你有才華,幾聰明。
做IT?

陽土命,身強,有貴人星,適合創業,有桃花有沐浴星,主咸濕,有華蓋有藝術細胞。

即係你有好多土,但係發揮唔到作用,你如果入水運,就會有錢有女,2019年2020年都係水年,恭喜,會好運好多!

同埋你有水墓,開左就變水庫,用申(猴子)去開,擺猴子公仔擺設幫到你!

多謝巴打
因為玩開bass,所以走左去讀audio
結果我而家做緊工程,IT算係其中一part要做的
請恕小弟愚昧,想問”土”即係點解?

94 年11月4 20:25
想問事業,健康
想知有咩要注意下,感謝

想問事業,健康
想知有咩要注意下,感謝

想問事業,健康
想知有咩要注意下,感謝

94年 11月4日 22:25

男?女?

你有才華,幾聰明。
做IT?

多謝巴打
因為玩開bass,所以走左去讀audio
結果我而家做緊工程,IT算係其中一part要做的
請恕小弟愚昧,想問”土”即係點解?

彈bass 係金,so good to you!

你係土,太多土,土生金,玩多d樂器咁你個人就多左金,一來土會支援到你d金,二來金又可以洩咁你d土!好適合!

土係好忠正,穩重,太多會固執~~

想知將來做唔做得番依家讀緊嗰行(航海)/一啲相關嘅行業,有無得發#adore#
唔該爸打#hoho#

水好適合,
你陰木命,生火月,月又點生木呢,所以要水,多d水就生到木

你想行船?

你有粒驛馬星,仲係你既金輿星(妻財),即係你行走多d會有女有錢。
呢粒星仲係你既天喜同孤辰,即係你都享受一個人~

你天干地支都有合,人緣幾好,但太多火,真係適合用d水去制一制,而草(陰木)點樣成長,除左水,當然仲要d土地(土),你呢十年可能困局d,因為行緊木墓運,

但下年亥年開你木庫,之後2020年行木運,恭喜~係好野黎!

發左要記得我!

92年5月12日, 5-6am, 男

好貪心乜都想問, 都係略略問下將來算[sosad]

感謝巴打#adore# #adore#

相士巴打skip 左我:-( :~( #adore#

男 1990年5月25日晏晝1點15分,thx 巴打

巴打你漏左我[sosad]
幫幫手睇[sosad]

男 92 10 19 07:55
想問係咪要到36歲先會好[sosad]

同屋企人關係一般?

你陽土命,生月土,好多土,好財你食神透干,同埋有華蓋,有藝術細胞,應該好有才華,可能係音樂方面。

有兩粒紅艷星,應該好多艷遇~

你有兩個妻財既庫,唔開就變墓,但你得一條鎖匙。

你官星弱,可能工作上無咩人欣賞

用多d木金水,黑白色綠色,同埋種植物,好work

養4支水種富貴竹放床頭

1985年5月22日 上午7時 男 香港出世

隨便講...

可唔可以問下正財同事業啊
大概幾多歲事業運會有比較好既發展之類
有無咩趨吉避凶大法#adore#
1991 6 18 1352 F

wa, 你陰土命,好多土,身強,你應該好瘦

正財問得好,你一粒財星都無 sosad,但剛好2019年有財官星到,好好把握

命裡會有貴人幫你

你有好多華蓋星,有藝術細胞同藝術家性格,仲同宗教好有緣添

夫星就入左墓,會唔會好難拍拖?但你本身有官星,只係有時會入左墓,剛好2019亥年開木庫,可能會結婚添!

:O 真係幾準
但D學術名詞唔明
咩叫入左墓[sosad]
同埋紅字係咪話過左2019年就無機會[shocking] :~(
因為我返工真係好差 成日比人恰o個種
我想順順利利出人頭地啊:~(
咁係咪即係我應該搞藝術
但搞藝術搵唔到食:-(

1994年1月13日應該早上4-5 AM
問健康同事業
#adore# #adore##adore# #adore#

1982 12月21 21:30

事業 健康 姻緣
#adore# #adore#

唔該爸打#hoho#

水好適合,
你陰木命,生火月,月又點生木呢,所以要水,多d水就生到木

你想行船?

你有粒驛馬星,仲係你既金輿星(妻財),即係你行走多d會有女有錢。
呢粒星仲係你既天喜同孤辰,即係你都享受一個人~

你天干地支都有合,人緣幾好,但太多火,真係適合用d水去制一制,而草(陰木)點樣成長,除左水,當然仲要d土地(土),你呢十年可能困局d,因為行緊木墓運,

但下年亥年開你木庫,之後2020年行木運,恭喜~係好野黎!

發左要記得我!

無錯呀[sosad] 正正就係行船
呢十年的而且確係有啲困局,屋企發生咗好多事,某程度上亦都係因為咁我先會諗去行船#ass#
要行走多啲先會有錢,負面啲睇啫係一生勞碌啦:~(
人緣好都算係嘅[sosad] 不過毒L無乜同輩朋友:-( 係啲長輩幾關照我:) 咁土嗰方面可以點增強?_?
2020打後行運就承你貴言啦:D
Btw酒已賜#hoho#

tg左你 1991年925 晚上10點 事業愛情健康財運

1991年11月9日 女 夜晚7點幾
事業 愛情 健康
Thank you! #adore#

um....你陰水命,生水月,好多水,都算身強,你係咪有d瘦?

但係你好多土,土係你官星,但個d官星有官殺混雜,愛情生活有d亂,可能會有第三者~~或者你自己都花心d

30歲開始轉大運,開左個官星,到時你夫星會純d,愛情都會好返好多~

你係咪俾男人食住,或者好煩男人野?

同埋,你陰水命生水月,行凍土運,成條命都好凍,要好多木火去溫暖返,紅色綠色食菜

你有兩粒華蓋星,有藝術細胞同藝術家性格,用木,表演/寫作多d可以平衡返八字

btw, 想問下,同爸爸緣份係咪少d?

我的確比較瘦#adore#
藝術細胞又唔多覺 個人比較冇乜創意同懶
想問何謂同爸爸緣份少?_?

92年5月12日, 5-6am, 男

好貪心乜都想問, 都係略略問下將來算[sosad]

感謝巴打#adore# #adore#

相士巴打skip 左我:-( :~( #adore#

你係咪肥肥地?

人緣好唔好?
官星透干,有人欣賞,做政府工都適合
錢都搵到

但你要身強先得,你本來有火,可以生土,但巳同申合左做水,變左你多水木,你要補多d土,先食得住!

啡色、黃色、食豬肚、泥種植物~

1991年1月10日下午18時00分
事業,財富

大師 你漏左我 同埋我係男#adore# #adore# #adore#

巴打漏咗我
94年11月4日夜晚10:25 男

想問事業健康,有咩要注意下:

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 23/4/2019 9:53
今天貼文總數: 435 | 累積文章數目: 6,490,978

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺