主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 學術台內。

即日起停收SMS會員

香港高登討論區曾接納用戶以SMS註冊成為會員,惟發現不少人濫用SMS會員登記,註冊帳號只作洗版宣傳之用#kill2# 。為防止問題惡化,本站決定即日起停收SMS會員,並改行ISP電郵加上SMS認證。

新註冊規則如下:
1. 部份獲認可的ISP或學校電郵仍可直接申請帳號#good#
2. 由於部份ISP容許用家任意更改電郵名稱,所以我們會同時要求這些電郵用戶提供手提電話號碼,作SMS認證#adore# ; ......
精選文章
跳至第

發起人
【免費幫你算八字】何奇隼宗旨:準!幫到你!
275 個回應
.

新曆:1983年9月10日 17:30

想問健康,事業

近呢一年健康差左,事業又唔穩定
下年仲要犯太歲,真係有啲擔心:~(

無錯,下年犯太歲,仲要沖埋你個大運,做野大壓力d

簡單概念,你陰金命,生金月,即係好q多金!

下年開始仲要開埋個金庫,真係不得了

邊方面健康差?係咪個肺?把聲,成日咳或者感冒?

如果係,就係你太多金,2020年,子年,合水局,幫你洩金,到時會好好多

你要好多水去洩金,藍色黑色海鮮海灘

仲要木,木係你既妻財,而家有d弱,有虎/貓公仔,或早養貓就very good

同兄弟姊妹關係係咪唔好

首先,多謝大師嘅回覆

係,同細佬關係都好疏離:)

係上年6月開始唔係成日都有工返,11月嗰陣仲要整親條腰,而家仲休息緊

感冒嗰啲就一轉天氣就黎料,呢5,6年都係咁
好返都仲要咳好耐先斷尾

開金庫嘅意思係我會有一大筆意外之財?
定係開金庫俾人攞我啲錢呢?

養貓嘅話,我老婆就會搵多啲錢?

另外想問,我呢個年紀再去讀書,會對我事業有冇幫助呢?我係做工程嘅,呢一行啱唔啱我呢?

#yup# #yup#

1993年12月30日 好似上午2時
想知事業 愛情 人緣,健康應該無乜事?
thx巴打

西曆:1993年2月11日 09:45 男
想問健康,事業 ,姻緣

Thanks#adore# #adore#

#adore#

想問健康,事業

如果係,就係你太多金,2020年,子年,合水局,幫你洩金,到時會好好多

仲要木,木係你既妻財,而家有d弱,有虎/貓公仔,或早養貓就very good

同兄弟姊妹關係係咪唔好

首先,多謝大師嘅回覆

係上年6月開始唔係成日都有工返,11月嗰陣仲要整親條腰,而家仲休息緊

好返都仲要咳好耐先斷尾

另外想問,我呢個年紀再去讀書,會對我事業有冇幫助呢?我係做工程嘅,呢一行啱唔啱我呢?

#yup# #yup#

呢個係唔好架,你條命太多金,仲開埋金庫(係五行個金,不是錢),就過多金,金主肺,太多或太少都會令到肺部有毛病架!

而你咁多金,宜剋宜洩,即係要用五行去整走你過多既金,金生水,水可以洩,木剋金,又可以洩

即係你要水木,水種四支富貴竹放床頭咪搞掂,有錢仲有健康~

1987年5月11日 上午8時10分 男 香港出世

任你講乜都得, 睇到乜就講乜#good# #good#

批全相?

我冇任一個大方向好想知, 只係純粹好奇自己條命係點, 所以, 你想講乜都得架[sosad] [sosad] #good#

幾好命架,有錢有女,但可能有人同你爭,不過唔緊要你應該爭贏~

財星透干,你又身強,任到財

天干地支都有合,人緣幾好,亦都有才華,暗底好聰明

少少大男人,好有義氣,剛強~

好似唔太差喎#hehe# #hehe#

巴打, 好既野唔洗知了, 有冇得講下我差既野??

係咪冇得講衰野架???[sosad] [sosad] [sosad]

thx巴打

陰木命,生水月,身強,你應該瘦的,同埋幾善良,就得人

有兄弟姊妹,關係一般

父母兩個關係好~

有將星,打工旺老闆~

2019年水旺,你d木好茂盛~會孤獨d,小心爛桃花,

你木強要d金去修剪下,仲要生下火,用蛇,巳火,食下蛇,蛇公仔,都會令你好運d

想問健康,事業 ,姻緣

#adore#

你陰水命,份人比較柔弱,傷官透干,幾有才華,同埋好好色
2020年有桃花
2019年驛馬,會升職轉工旅行

你五行都幾平衡,都唔錯

你欠水,要補金水

想問健康,事業 ,姻緣

#adore#

2020年有桃花

你五行都幾平衡,都唔錯

你欠水,要補金水

係男人都好色架啦[sosad] #good#

1991年3月19日, 唔知夜晚12點後定早上9點前, 男, 有養貓:)
#hoho#lm

TG咗:P

想問健康,事業

同兄弟姊妹關係係咪唔好

首先,多謝大師嘅回覆

好返都仲要咳好耐先斷尾

#yup# #yup#

呢個係唔好架,你條命太多金,仲開埋金庫(係五行個金,不是錢),就過多金,金主肺,太多或太少都會令到肺部有毛病架!

而你咁多金,宜剋宜洩,即係要用五行去整走你過多既金,金生水,水可以洩,木剋金,又可以洩

即係你要水木,水種四支富貴竹放床頭咪搞掂,有錢仲有健康~

收到#adore# #adore#

1991年3月19日, 唔知夜晚12點後定早上9點前, 男, 有養貓:)
#hoho#lm

唔知夜晚12點後定早上9點前 [sosad]

幫小朋友問下,健康自身個D有無咩特別野?學業唔太care

2015年3月19日 22:51

#hoho#lm

唔知夜晚12點後定早上9點前 [sosad]

結果係咪差好遠? [sosad] 定差不多:)

1991 1月12
11:35

想問姻緣:-(

大師,求指點:~(

上午定夜晚?

上午!感謝#adore#

1994 年 11月12日 20:45 男
謝謝樓主

樓主唔好漏左我 :~(cry

你陽水命,幾好,水月,滔滔長江,仲有食神透干,有才華,鍾意表演,你有華蓋星,天喜同孤辰,有藝術細胞,對靈異/宗教有興趣,有時鍾意享受自己一個人~

你命格有好多水,即係你有能力駕馭好多妻財(火)~

但你財星入墓,但入一半,有養貓就開埋另一半~

水生木,木係你既才華,木生火;你表演多d講多d野(工作上)~

另外,你人緣如何?

謝謝樓主,財星入墓即係點?
人緣方面都過得去,雖然識人多唔算深交,有時助人有時人助我,點解咁問?
另外想問一句,健康運是否大致平順?

樓主點睇 O:-)

thx巴打

有兄弟姊妹,關係一般

父母兩個關係好~

有將星,打工旺老闆~

你木強要d金去修剪下,仲要生下火,用蛇,巳火,食下蛇,蛇公仔,都會令你好運d

瘦呀,好瘦呀[sosad] [sosad] [sosad]
巳火姐係要做d咩?帶d蛇既飾物?

想問健康,事業 ,姻緣

#adore#

2020年有桃花

你五行都幾平衡,都唔錯

你欠水,要補金水

要點補金水啊?#adore#

唔該大師先
西曆:1988年11月21日23點15分

問題:同8年女朋友分左手,係唔係緣盡啦?做唔成夫妻?

西曆:1991年11月11日上午10點15分

thx巴打

有兄弟姊妹,關係一般

父母兩個關係好~

有將星,打工旺老闆~

瘦呀,好瘦呀[sosad] [sosad] [sosad]
巳火姐係要做d咩?帶d蛇既飾物?

另外孤獨d有無得化解既#adore# 最近覺得身邊人無人理解自己
爛桃花淨係指愛情定加埋朋友?
thx 巴打#hoho#

1992年11月24日上午10時20分 男
事業 愛情 財運 #adore# #adore# #adore#

1992年11月24日上午10時20分 男
事業 愛情 財運 #adore# #adore# #adore#

身強,陽木命,幾好命,但太多水木,仲有d凍,舊木會生得唔好
要補d火,補馬公仔,
如果係桃花,就雞~
食多d雞,旺埋官星,你財星同官星都比較雜,可能唔太穩定

呢十年行祿神星,有錢,但唔係你喜神,可能有錢但壓力大~

你命太多水,水又生木,大運又行木,太多水木,你要洩你既木,劈你既木,即係頭先講既火同金!

仲要d土,因為土係你妻才星,火生土,補d火,土就旺,所以火第一、金第二、土第三

1990年7月5日 上午10時30分 男
問 健康 感情 事業 謝謝#adore# #adore# #adore#

唔該大師先
西曆:1988年11月21日23點15分

問題:同8年女朋友分左手,係唔係緣盡啦?做唔成夫妻?

西曆:1991年11月11日上午10點15分

巴打唔好漏左我:~( :~(

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 23/4/2019 9:59
今天貼文總數: 441 | 累積文章數目: 6,490,984

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺