主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 學術台內。

與時並進 重新出發

接手高登CEO至今已經有八年,一開始知道要代表高登出席唔同場合,都擔心會俾人起底,但最後決定豁出去以真面目示人。記得上任唔夠一年,就遇到高登歷年o黎最嚴重o既事件 — — 被告誹謗。最初我以為對方只係「嚇o下大家」,殊不知官司一打就打o左五年,最後打到上終審法院至告一段落。當時所受o既壓力大到難以形容,幸好得到好多會員o既支持,甚至有會員自發希望o係財政上給予支持,至今我仍然非常感激。不過,就呢單訴訟我o地花費o左超過7位數字o既律師費同賠償,換o黎法律上清晰釐定討論區要為會員發言負上o既責任。

除o左經常要處理關於誹謗問題o既律師信,高登最常要面對o既就係網絡攻擊問題。其實我o地一直有為伺服器作軟硬件上o既更新,奈何網絡攻擊o既「攻勢」日益增強同頻密,唔少時候大家鬧緊我o地Server超慢,背後其實都係因為伺服器受緊唔同程度o既攻擊,唔單只程式員要用大部分時間o黎處理相關問題,我自己有時都要半夜起身,甚至身處外地時都要處理。面對呢o的攻擊,我覺得冇可能每次都同大家講,否則有o的敏感時間每日要出十次八次公告,大家可能睇到麻木。 ......
精選文章
DeerGamer

跳至第

發起人
[醫學]有痔瘡駛唔駛醫佢?
106 個回應
Hanzawa

每次去大便個痔瘡就跌出黎[bomb]

如果啲屎唔硬,基本上唔會整損個痔瘡就唔會痛。

但如果啲屎大硬整損咗就有排痛:~(

因為一去開大就會整到個傷口,有排都唔會好:-(

仲有,痾完之後屎眼實好多屎,要花好多時間去清潔。

忟完屎仲要用手先可以推返個痔瘡入去:-(

咁情況係咪要去睇醫生?

會唔會愈來愈嚴重?:~(

#good2#7    #bad#0  
標籤:
早日搞搞佢喇#ng#

早日搞搞佢喇#ng#

唔想俾醫生檢查:~(

如果跌出黎睇睇醫生 切左佢好d

我算唔算跌出黎?

睇醫生啦

睇醫生啦

:-(

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過
到時你就知女人生仔有幾向左走向右走痛

有得醫好醫
我果時掉左出黎推唔返入去
岩岩切完果排屙屎痛向左走向右走到Hi Hi

明知有病都唔醫 貪塞痔瘡好玩[sosad]cl

未生過痔瘡
幻想唔到點樣粒瘡可以係屎眼跌出黎

未生過痔瘡
幻想唔到點樣粒瘡可以係屎眼跌出黎

一痾屎就會有舊野起屎眼度走出黎。

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪唔拖得?:~( :~(
我兩年前先有啲小病要見醫生,
估唔到醫好無耐又有其他病:~(
你咁講完我唔敢拖啦:~(
係咪要見專科?

覺得自己未生過好幸福....

痔瘡噴血 可以失血過多 自己諗去唔去#bye# #bye#

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
但拖到要開刀第一就好向左走向右走貴
第二就痛向左走向右走到你想像唔到
好似自己用力扯爆個傷口黎屙屎咁
痴向左走向右走線...

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

係咪到個傷口好返少少就又要去痾屎?個傷口要好耐先好:~(
我唔想咁....

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

我唔想咁....

推得返入去就係第三期,我個時都係禁,都係第三期,我前兩年剛剛做完手術。
如果第三期就可以用槍,唔會痛,但做完會痾唔到尿,同會一想痾屎就想賴禁,
要休息一個星期左右係屋企。仲有咩問題,可以問我:) :) :)
如果第三期唔做手術,到第四期,推都推唔到入去,到時就要用刀Cut, 到時成個星期都落唔到床。
而家醉酒中,可能打錯字,見諒.:) :) :)

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

我唔想咁....

推得返入去就係第三期,我個時都係禁,都係第三期,我前兩年剛剛做完手術。
如果第三期就可以用槍,唔會痛,但做完會痾唔到尿,同會一想痾屎就想賴禁,
要休息一個星期左右係屋企。仲有咩問題,可以問我:) :) :)
如果第三期唔做手術,到第四期,推都推唔到入去,到時就要用刀Cut, 到時成個星期都落唔到床。

即係要病向淺中醫....
你瞓醒先再講多啲啦⋯⋯

要用手推先推得番入去
已經算嚴重啦
快向左走向右走啲睇醫生啦清

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

我唔想咁....

你瞓醒先再講多啲啦⋯⋯

點解我30出頭就有痔瘡:-( :-(

要用手推先推得番入去
已經算嚴重啦
快向左走向右走啲睇醫生啦清

:-( :-( ok

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

我唔想咁....

你瞓醒先再講多啲啦⋯⋯

我都係30頭
前排都發現有內痔,一屙屎成個馬桶都係血
醫生開左痔瘡塞俾我用,用兩三次已經好番
但飲食習慣就一定要改,食多啲菜同水果
如果唔係復發機會好高
你個case應該嚴重過我,快啲睇下醫生啦

內痔唔洗外痔要
btw早半年食勁多肉都柯血(應該內痔),即刻倉返多啲菜就冇事

搵凱斯;-)

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

我唔想咁....

你瞓醒先再講多啲啦⋯⋯

我都係30頭
如果唔係復發機會好高

但我無痾血啊!
如果個痔瘡無穿...

我算唔算跌出黎?

推得返入去就唔會叫你切
切過

有得醫好醫

係咪要見專科?

我都唔知會點醫
啲人話多啲做屎眼運動
浸下熱水飲多啲水就好
睇醫生聽下意見都好
痴向左走向右走線...

我唔想咁....

你瞓醒先再講多啲啦⋯⋯

我都係30頭
如果唔係復發機會好高

但我無痾血啊!
如果個痔瘡無穿...

快d去睇專科rt, 真係唔好等 我個時都醫左40000 蚊

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 19/7/2019 18:56
今天貼文總數: 710 | 累積文章數目: 6,530,234

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺