主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 汽車台內。

請大家務必定期更改密碼

有見近日有會員懷疑自己帳號被盜用,我們在此向大家呼籲,為保安理由請定期更改密碼,並要為電腦安裝最新的網絡保安軟件,如無必要亦請不要在不屬於自己的電腦登入任何需要密碼的網站,謝謝各位。

香港高登管理員團隊
精選文章
跳至第

發起人
我喺車行佬(新車代理)改離職 ,你問我答
229 個回應
BTW
有無師兄要過年前執車
推泥膠 打臘 清潔內籠?
可以試下我舖頭
喺九龍區
唔貴$2k有找 手臘靚 內籠乾淨 包洗地墊

要洗冷氣 // 霧化劑除異味
日本防菌膜 // 防水皮革塗層
都可以option加上去做

師兄,新車點保養外殼?聽人講唔好成日打臘,又有啲人話鍍膜無用。仲有啲淘寶自己鍍晶。

有睇過,另一網友早前俾元朗鍍膜公司搵笨。

咁貴架車,keep得住層油最好。

有諗過換4WD既車
有冇好介紹?

budget?#hehe#
2隻門/房車/旅行車/suv?

想4門,預50萬左右,買唔起富貴車
房車/旅行車/suv,棍/自都冇乜所謂
不過睇左好耐都冇乜心水,一係貴到負擔唔起[sosad]

SUV 好玩啲。

CR-V 368k
Discovery Sport 早前見到 promote 508k
Sorento 2.4 340k
CX-9 570k
貴啲有 XC90 620k
Tiguan allspace 3xx-500k

其實選擇不多,但都叫做有平有貴,我就剛落訂 cx-9。

唔好意思,新年前好忙,又執車又9H coating又除臭防抗做到癲。。。
覆得慢咗

新年後有關汽車美容,除臭防菌,汽車保險,上會,裝乜裝乜
可以隨便問都得!

#adore#辛苦曬
想問下路華又好,三叉戟又好
係咪而家呢D英國牌子車D品質都差左咁??_?
因為唔知邊度聽番黎
話而家呢D英國車整多過渣[sosad] [noic]cl

呢d唔好聽人講#hehe#

有人揸豐田都成日要整
但有人揸英國/法國/意大利車都只係要定期保養吓, 冇乜嘢整[sosad]lm[sosad2]lm

其實買車都好講手神

不過某d牌子係多通病d嘅‍

揸緊07 bmw e90 320
想換新suzuki swift,點睇?

Swift sport 我支持
普通Swift行貨就麻麻無特別
飛又唔係特別好飛 玩又唔係特別好玩

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

師兄,新車點保養外殼?聽人講唔好成日打臘,又有啲人話鍍膜無用。仲有啲淘寶自己鍍晶。

Coating其實都有用
不過無嘢係萬能
唔係做完coating就可以唔理部車日曬雨淋唔洗唔抹

點最好?
勤打臘
一年一劑coating/保養
泊室內

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

不過無嘢係萬能

點最好?
勤打臘
泊室內

仲有 唔好亂洗車抹車
唔好叫停車場阿姐抹車

有諗過換4WD既車
有冇好介紹?

SUV 好玩啲。

CR-V 368k
Discovery Sport 早前見到 promote 508k
CX-9 570k

係有平有貴
Rav4 260kup
X1 365k
Q3 就出新

50至60左右又有x3 glc

想買二手7年內既countryman S有咩要注意#adore#

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

不過無嘢係萬能

點最好?
勤打臘
泊室內

仲有 唔好亂洗車抹車
唔好叫停車場阿姐抹車

有人話每次打臘都會磨走車原裝表面嗰層保護膜,叫你幾個月先打一次。另外有啲就叫你打多啲都無問題。唔知信邊個好。舊嗰架車就無所謂,但新嗰㗎想保養好啲。

無架,想要黎代步又趕時間返工先快少少咋
同埋swift sport代理都唔似會入

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

黐PPF最好

泊露天爛地要點樣保養#adore#

想買二手7年內既countryman S有咩要注意#adore#

除咗波箱流流地
其餘無咩嘢

無嘅 揾人驗下車啦

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

不過無嘢係萬能

點最好?
勤打臘
泊室內

仲有 唔好亂洗車抹車
唔好叫停車場阿姐抹車

有人話每次打臘都會磨走車原裝表面嗰層保護膜,叫你幾個月先打一次。另外有啲就叫你打多啲都無問題。唔知信邊個好。舊嗰架車就無所謂,但新嗰㗎想保養好啲。

唔洗打臘
做coating就係為呢樣

洗車過程重要d

無架,想要黎代步又趕時間返工先快少少咋
同埋swift sport代理都唔似會入

代理唔入,放心

想快少少好多選擇講真
當然睇筆直啦

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

黐PPF最好

一分錢一分貨

一係勤打臘
一係一年一次coating

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

黐PPF最好

一分錢一分貨

鍍膜簿好多
頂唔到石仔
但ppf可以

不過價錢真係差幾倍既

一係勤打臘
一係一年一次coating

保得住車漆,保唔到膠邊,電鍍,玻璃,燈殼,車内......靚車盡量唔好放爛地

BTW
有無師兄要過年前執車
可以試下我舖頭
喺九龍區

黐PPF最好

一分錢一分貨

鍍膜簿好多
頂唔到石仔
但ppf可以

不過價錢真係差幾倍既

ppf 若果俾啲石刮起咗會否好肉酸?

想問lexus nx300h可唔可以改個android嘅system去换個19 爛panel system?

可唔可以改到入後波識現倒後鏡自己調低?

有諗過換4WD既車
有冇好介紹?

SUV 好玩啲。

CR-V 368k
CX-9 570k

suv有乜好玩?我學得比較跳。50萬買零智la

旺角名車城係咪專坤友?

考左幾年牌依加想出部二手車渣下
泊爛地 想操下手車先#adore#
3萬樓下 1500cc 唔要大車#adore#

有咩推薦#adore# #adore# #adore# #adore#

考左幾年牌依加想出部二手車渣下
泊爛地 想操下手車先#adore#
3萬樓下 1500cc 唔要大車#adore#

有咩推薦#adore# #adore# #adore# #adore#

唔上28car 睇? [sosad]lm[sosad2]lm

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 16/2/2019 8:47
今天貼文總數: 419 | 累積文章數目: 6,465,378

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺