主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 影視台內。

即日起停收SMS會員

香港高登討論區曾接納用戶以SMS註冊成為會員,惟發現不少人濫用SMS會員登記,註冊帳號只作洗版宣傳之用#kill2# 。為防止問題惡化,本站決定即日起停收SMS會員,並改行ISP電郵加上SMS認證。

新註冊規則如下:
1. 部份獲認可的ISP或學校電郵仍可直接申請帳號#good#
2. 由於部份ISP容許用家任意更改電郵名稱,所以我們會同時要求這些電郵用戶提供手提電話號碼,作SMS認證#adore# ; ......
精選文章
DeerGamer

跳至第

發起人
[推到完場]白色強人(2)
985 個回應
嗚呀...

[img]https://scontent.fhkg4-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/12496078_1007305216013438_2818933917803276566_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fhkg4-1.fna&oh=2298ba11000d8c53fc0783e42d70bbb5&oe=5DC6DAE5[/img]

#good2#7    #bad#7  
標籤:
[img]https://upload.cc/i1/2019/06/25/pB1HO4.png[/img]

白色強人:)lm

白色強人:)lm

套劇應該改名做綠色強人[369gx]
Martin[369gx]

[img]https://scontent.fhkg4-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/12496078_1007305216013438_2818933917803276566_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent.fhkg4-1.fna&oh=2298ba11000d8c53fc0783e42d70bbb5&oe=5DC6DAE5[/img]

嗚呀..
隻Gundam 好得意:P#love#

push

留名

唐姨已經老到配蔣志光喇[369]

根本無綫幾年前捧人策略就錯晒
用捧年輕新人嘅手法,去捧胡定欣唐詩詠呢類上一代舊人

正確方法係「邊緣化」呢班舊人,再等多幾年後當佢地年過四十歲,就去演年輕花旦嘅老母配角

呢套劇當蔣志光同馬明差唔多大, 話佢地當年一齊實習

咁人地搵個fresh做主角咪又話未夠班
你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

近年陳國強年代,果班前有線亞視高層就係有你呢種保守而短視嘅心態,先會令近年無綫男女主角老化,畀到胡定欣唐詩詠姚子羚李詩韻陳敏之陳展鵬王浩信黃浩然雪雪雪袁偉豪揚明呢啲上一代二三四線,只係廖化之流嘅人上到位

你睇下亞洲其他國家,中日韓都好肯用新人

就算係無綫,邵逸夫80/90/00年代,都好肯重用新人,不論男女

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
郭晉安都要做男一:o) :o)
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
同埋比得幾多錢人8000蚊人工叫你做隻鬼
唔係二世祖都唔會同你癲

再加上,上一代無綫班一線走得太急(e.g.林峰+鍾嘉欣+陳法拉等)
又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

正確方法係「邊緣化」呢班舊人,再等多幾年後當佢地年過四十歲,就去演年輕花旦嘅老母配角

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

近年陳國強年代,果班前有線亞視高層就係有你呢種保守而短視嘅心態,先會令近年無綫男女主角老化,畀到胡定欣唐詩詠姚子羚李詩韻陳敏之陳展鵬王浩信黃浩然雪雪雪袁偉豪揚明呢啲上一代二三四線,只係廖化之流嘅人上到位

就算係無綫,邵逸夫80/90/00年代,都好肯重用新人,不論男女

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

再加上,上一代無綫班一線走得太急(e.g.林峰+鍾嘉欣+陳法拉等)
又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

朱千雪如果做Kelly 個位會好好

話說蔣志光頭先既意思係咪想食左唐詩詠

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

朱千雪都半退出,轉咗行讀法律

示愛
唐嬸get唔到
蔣話佢愛既人在休息室
唐衝去結果得佢自己一個人[sosad]

示愛
唐嬸get唔到
蔣話佢愛既人在休息室
唐衝去結果得佢自己一個人[sosad]

唔向左走向右走係阿xx(
兩個拍埋一齊我唔敢諗

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

再加上,上一代無綫班一線走得太急(e.g.林峰+鍾嘉欣+陳法拉等
又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

根本係太監唔應該係套劇出現

好多藝人擺到殘
TVB透過網絡捧人,自製女神
再推入劇組
無演技可言

https://www.instagram.com/p/BvpAp_qADfL/?igshid=14x2v72l8anlz
點搞,要爆了[bomb2]lm

佢個ig好好睇
好引人思考
好女仔

Ali係有線出身,佢男友係ViuTV,所以無沾染到好多無綫出身嘅花旦陋習
胡定欣唐詩詠姚子羚龔嘉欣呢班八婆,係有晒拜金+多緋聞+多埋怨+政治冷感+鍾意連群結黨,呢啲好多無綫出身嘅花旦陋習

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

再加上,上一代無綫班一線走得太急(e.g.林峰+鍾嘉欣+陳法拉等
又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

好多藝人擺到殘
再推入劇組
無演技可言

無綫近年好多女藝人都擺到個樣殘晒,年過30先第一次做第一女主角

不過近年啲名編審張華標、周旭明走晒,司徒錦源就死埋
所以近年無綫近年啲劇情,係捧唔到新人#bye#

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

好多藝人擺到殘
再推入劇組
無演技可言

無綫近年好多女藝人都擺到個樣殘晒,年過30先第一次做第一女主角

問題係班監製喜歡有自己班底
因為夠安全
咁用黎用去咪同一批人

順帶一提
佘詩曼《十月初五的月光》祝君好只係25歲
郭可盈《刑事偵緝檔案》只係25歲
陳法拉《溏心風暴》陳法拉之亂只係25歲,鍾嘉欣「沒有常在心的日子」更加只係23歲

講過最極端例子
蔡少芬25歲已經憑《天地豪情》攞史上最年輕視后
以近年無綫作風,呢個紀錄都幾難打破

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

好多藝人擺到殘
再推入劇組
無演技可言

因為夠安全
咁用黎用去咪同一批人

呢個都係汪阿姐提及過嘅「山頭主義」
講求關係多過能力
要擦得掂電視台高層同劇集監製嘅鞋

最後搞到張振朗呢啲連廖化都稱唔上嘅人都上到位
張振朗嘅相貌唔好話二線,連三四線都稱唔上,俾盡五線藝員樣[369]

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

好多藝人擺到殘
再推入劇組
無演技可言

因為夠安全
咁用黎用去咪同一批人

講求關係多過能力

張振朗嘅相貌唔好話二線,連三四線都稱唔上,俾盡五線藝員樣[369]

事實上新人真係唔掂呀嘛
搵個唔識做戲嘅人做主角咪玩啦
你睇何廣沛做咗咁多年
啲戲都係咁核突

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

好多藝人擺到殘
再推入劇組
無演技可言

因為夠安全
咁用黎用去咪同一批人

講求關係多過能力

事實上新人真係唔掂呀嘛
你睇何廣沛做咗咁多年
啲戲都係咁核突

張振朗同何廣沛又帶出咗近年自從陳國強接手無線嘅另一問題:
近年無線好鍾意捧埋晒張振朗同何廣沛呢類出道多年,已經年過三十嘅「偽新人」(張振朗入無線之前,06年已經參加英皇新秀大賽,直頭係舊人)

十幾年前00年代奧運六星
林峰黃宗澤吳卓羲都係23歲第一次做第一男主角

對照返年紀,即係周嘉洛(金城安)同埋吳偉豪(朱凌凌)果啲年齡,呢啲先係「真新人」

你睇陳凱琳果d
係定欣都叫從配角做起
唐嬸好早就做過女主了

用新人咪又一樣係咁Hi
加上依家老年化
公司政策都係一味想穩陣
咪唔夠膽用新人law
加上依家d後生唔掂
唔係二世祖都唔會同你癲

又捧唔切新人
先逼於無奈捧呢班友仔

好多藝人擺到殘
再推入劇組
無演技可言

因為夠安全
咁用黎用去咪同一批人

講求關係多過能力

事實上新人真係唔掂呀嘛
你睇何廣沛做咗咁多年
啲戲都係咁核突

近年無線好鍾意捧埋晒張振朗同何廣沛呢類出道多年,已經年過三十嘅「偽新人」(張振朗入無線之前,06年已經參加英皇新秀大賽,直頭係舊人)

對照返年紀,即係周嘉洛(金城安)同埋吳偉豪(朱凌凌)果啲年齡,呢啲先係「真新人」

佢兩個喺愛回家嘅表現唔錯,但唔好忘記愛回家係玩浮誇風,好多角色唔需要精湛演技都可以產生唔錯嘅效果,所以佢哋有冇能力喺正常劇集擔正可能要觀察一下

講求關係多過能力

事實上新人真係唔掂呀嘛
你睇何廣沛做咗咁多年
啲戲都係咁核突

佢兩個喺愛回家嘅表現唔錯,但唔好忘記愛回家係玩浮誇風,好多角色唔需要精湛演技都可以產生唔錯嘅效果,所以佢哋有冇能力喺正常劇集擔正可能要觀察一下

你都講得無錯
始終要830同930正規劇,先睇到佢兩個究竟有無能力擔正

Btw 張振朗係幾年前套愛瑜伽,同吳業坤何君誠三件蛋散已經Seven到甩碌[369]lm

上回提要#love#
[img]https://i.ibb.co/LPxDVVY/2019-06-26-17-59-21-997.gif[/img]
[img]https://i.ibb.co/0CNKyX8/2019-06-26-18-04-49-973.gif[/img]

上回提要#love#
[img]https://i.ibb.co/LPxDVVY/2019-06-26-17-59-21-997.gif[/img]
[img]https://i.ibb.co/0CNKyX8/2019-06-26-18-04-49-973.gif[/img]

ali:P

上回提要#love#

佢其實配馬明可能更好

跳至第

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 20/8/2019 17:31
今天貼文總數: 710 | 累積文章數目: 6,547,006

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺