主頁 高登熱話 吃喝玩樂 科技消費 名人專訪 短片
現有會員可[按此]登入。未成為會員可[按此]註冊。
[公司模式 - 關]  [懷舊模式 - 開
[Youtube 預覽 - 關]  [大字型]  [小字型]

您現在聚腳在 上班台內。

將已解封的舊帳戶升級高級會員

我們上年12月曾解封部分只輕微觸犯版規或懷疑被駭的帳戶,但有會員反映一些於2009年前登記的舊帳戶在解封後未有自動升級為高級會員,現在我們已將該批帳戶升級,謝謝。
精選文章

高登主頁 » 討論區 » 上班台

Locked 此貼文已鎖,將不接受回覆。

跳至第

發起人
香港IT界抱怨區:西工處處,搵工前一定要睇Glassdoor先(59)
1001 個回應
有間幾年前搵過我既公司叫我再上去
我諗緊挑戰會好大
同而家呢間hea hea地差很遠

我諗緊挑戰會好大

有無野學同有無得再上高幾級

JobsDB收到個邀請
間公司我有朋友做過
朋友話間公司洗黑錢[sosad]

呢啲正喎

無上限ot喎xx(

洗黑錢點解仲要OT ?_?
洗黑錢啲公司係無業務, 但有錢收, 係咁買嘢㗎喎

https://lihkg.com/thread/1093886/page/25

連登果邊吹緊it前途無限
新人做2年30k to 40k好平常,勤力d 50k都仲得

百萬年薪大有人在,仲好缺人,大把位!

有冇咁好景:o) :o) :o)

唔上LIHKG, 但上到50K 就Cap 㗎啦
然後Layoff 果時先見真章
水退時先知邊個無著褲

我諗緊挑戰會好大

好多野學,但晉升階梯就似乎麻麻
而家仲算係半個阿頭

JobsDB收到個邀請
間公司我有朋友做過
朋友話間公司洗黑錢[sosad]

呢啲正喎

無上限ot喎xx(

洗黑錢點解仲要OT ?_?
洗黑錢啲公司係無業務, 但有錢收, 係咁買嘢㗎喎

道聽途說姐
係堅既晨中坐花廳啦

不過反而間野無人做過一年,呢點就xx(

https://lihkg.com/thread/1093886/page/25

我都好想知[sosad]
三大fg就20k, 8大都有18
每年跳20%以上[sosad]

缺人都算係既.......但人工 睇完笑下咪算:) :)
14fg 得12k咋陰功:~( :~(

自己接job唔奇
打工仲要港資
有個hr頂一下都幾難有咁好搵:o)
講緊2年4萬喎:o)

勁吹唔使本

我4年幾 叫26, 7 都比人話太高:~( 係咪要死左佢:~( :~(

睇你搵咩飛機

九唔搭八添:o)
我係想講
睇你搵咩公司
有d公司肯使錢,你開幾多都制

其實應該睇公司?[sosad]
有fd 無轉過工都兩年三萬 inhouse
有啲同事都揾兩萬幾 三萬

自己接job唔奇
打工仲要港資

勁吹唔使本

我4年幾 叫26, 7 都比人話太高:~( 係咪要死左佢:~( :~(

睇你搵咩飛機

我係想講
睇你搵咩公司

無, 我自己都aim 25 ,6
始終上份underpaid 開唔到太高

有咩skill set?

自己接job唔奇
打工仲要港資

勁吹唔使本

睇你搵咩飛機

我係想講
睇你搵咩公司

其實應該睇公司?[sosad]
有fd 無轉過工都兩年三萬 inhouse
有啲同事都揾兩萬幾 三萬

我諗緊挑戰會好大

而家仲算係半個阿頭

個老闆頭先Whatsapp話會俾offer
但我覺得佢好急住俾offer,我有d驚

我諗緊挑戰會好大

而家仲算係半個阿頭

見工竟然比私人whatsapp
你今日覆,佢以為就隨時whatsapp你

我諗緊挑戰會好大

而家仲算係半個阿頭

幾年前搵過你, 依家又搵你? 當中會唔會公司好大改變先?#hehe# #hehe#

我諗緊挑戰會好大

而家仲算係半個阿頭

幾年前搵過你, 依家又搵你? 當中會唔會公司好大改變先?#hehe# #hehe#

係有既#bye#

我諗緊挑戰會好大

而家仲算係半個阿頭

我都覺得怪

係咁移推下Z_Z

轉工叫高幾多好 依家21k 做左年半野到

轉工叫高幾多好 依家21k 做左年半野到

15-20%

Push , 聽日又見工[sosad] #yup#

祝你好運
咩工黎

祝你好運
咩工黎

#hoho#

[img]https://upload.cc/i1/2019/04/15/UbFWav.png[/img]

IT呢行競爭大
要贏在起跑線
上世就好開始寫code

[img]https://upload.cc/i1/2019/04/15/UbFWav.png[/img]

IT呢行競爭大
要贏在起跑線
上世就好開始寫code

#adore#

祝你好運
咩工黎

trading inhouse, 對上2個offer都唔掂話要瘋狂ot 頂唔順#ass# [sosad]

祝你好運
咩工黎

trading inhouse, 對上2個offer都唔掂話要瘋狂ot 頂唔順#ass# [sosad]

其實如果多OT但人工相對多返,你地會唔會接受[sosad]

祝你好運
咩工黎

其實如果多OT但人工相對多返,你地會唔會接受[sosad]

睇下多成點啦 , 但你話晚晚都ot到夜一夜都唔會考慮#ass#

跳至第

高登主頁 » 討論區 » 上班台

Locked 此貼文已鎖,將不接受回覆。

快速回覆 - 輸入以下項目

本討論區現只接受會員張貼文章,本站會員請先登入。非會員人仕,您可以按此加入為新會員,費用全免,並可享用其他會員服務。

上次光臨時間: 25/6/2019 12:18
今天貼文總數: 440 | 累積文章數目: 6,519,706

聯絡我們 | 服務條款 | 私隱政策 | 廣告查詢 | 職位空缺